Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkurs - Keramik från början 14-18 juni

Är du en kreativ person som tycker om att jobba med händerna? Då kanske lera är materialet för dig!

Vi börjar med att lära känna leran genom grundläggande tekniker, som att tumma och ringla. Vill du dreja finns det möjlighet att prova på det, men det finns andra kurser med enbart drejning som är bättre lämpade om du vill lägga fokus på det. Du kommer att upptäcka att det finns oändliga möjligheter att forma leran med bara dina händer. Under den här kursen fokuserar vi inte på rätt eller fel, lerans förutsättningar lär du dig längs vägen. Det viktigaste är att ta tillvara skaparglädjen och ha roligt! Materialkostnad tillkommer. Välkommen till några kreativa dagar i keramikverkstaden!

UPPLÄGG

Måndag till fredag 09.30-15.30 med avbrott för lunch. Glasering kommer att ske under 5 studietimmar ( 1 studietimme = 45 min), i början av höstterminen 2021, vecka 35-36. Tid efter överenskommelse med gruppen. Gruppen består av max 10 deltagare. Missar du ett tillfälle under sommarkursen har du ingen möjlighet att ta igen vid en annan tidpunkt.


Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Malwina Kleparska började en keramikkurs på ABF när hon var 9 år. Idag har hon en kandidatexamen i Keramik Konst från HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk och Cardiff School of Art and Design. Malwina har nyligen deltagit i utställningen 1000 VASES i Paris, haft en soloutställning i Göteborg och ställt ut i Stockholm på Örnsbergsauktionen och Liljevalchs Vårsalong.

Med flera års erfarenhet av arbetet med leran lär Malwina ut de flesta teknikerna. När hon inte jobbar på ABF arbetar hon i sin egen verkstad i Sockerbruket där hon främst ägnar sig åt handbygge och att förena funktion med det skulpturala.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828677
Startdatum
14 juni 2021
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Tidpunkt
09:30–15:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
3200 kr
Cirkelledare
Malwina Kleparska
Anmäl dig som reserv