Hoppa till huvudinnehåll

Starta egen keramikverkstad 16-17 och 19 oktober

En kurs för dig som drömmer om att kunna bränna keramik hemma eller vill starta upp en keramikverkstad tillsammans med andra.

Här får du kunskap, råd och tips för att våga ta steget! Kursen är även för den som bara är nyfiken på och vill veta mer om den keramiska processen. Ta gärna med frågor och funderingar till kursstarten så diskuterar vi dem tillsammans! 

UPPLÄGG

Lördag och söndag f.m. 16 och 17 oktober samt tisdag 19 oktober.

Innehåll:
Glasyrkunskap - vara med och blanda ”köpeglasyr” respektive blanda en glasyr från grunden (stengods) + tips och råd.

Ugnskunskap - vara med och sätta både skröj och glasyrugn (stengods), programmering, läsa av käglor mm.

Kunskap om hälso- och miljöfarliga ämnen och hur man hanterar dem.
Tips på leverantörer, forum mm.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Grundläggande kunskaper i keramik.

LEDARE

Karin Esbjörnsson har en masterexamen i keramikkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon arbetar framförallt med skulptur, ofta abstrakta former. Vilken teknik Karin använder varierar, men hon återkommer ofta till att gestalta känslan av rörelse och förändring. Hon har ställt ut runt om i Sverige, bland annat på Sintra och Röhsska i Göteborg, Lokstallet konsthall i Strömstad och Keramiskt center i Höganäs. Hon har även ställt ut i bland annat Danmark, Schweiz och Nederländerna. Karin Esbjörnsson har tilldelats Göteborg stads kulturstipendium. Sin egen keramik arbetar Karin med i Sockerbruket i en keramikverkstad som hon varit med och startat tillsammans med sju andra keramiker.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36-38.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830917
Startdatum
16 oktober 2021
Veckodagar
Tisdag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:30–12:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
4
Plats
Södra Allégatan 1 B
Södra Allégata 1B 41301 GÖTEBORG
Pris
1650 kr
Cirkelledare
Karin Esbjörnsson
Anmäl dig