Hoppa till huvudinnehåll

Stickning - varannan lördag

I en stressig vardag är stickning ett avslappnande sätt att vara offline på, samtidigt som du skapar! Du får handledning på den nivå du befinner dig och får prova på olika sticktekniker.

Till denna kurs är alla sticksugna välkomna! Vill du lära dig att sticka från början, eller kan du redan sticka och vill lära dig mer? Med lite garn och ett par stickor är möjligheterna oändliga. Du kan göra allt från provlappar för att testa olika tekniker, till ett värmande plagg till dig själv. Du kan få hjälp att läsa och tyda ett färdigt mönster eller få hjälp att göra ett eget. Kanske vill du prova dominostickning eller lära dig sticka mönster med flera färger? Det finns lite material att prova med, men ta gärna med egna stickor och garn.

UPPLÄGG

Varannan lördag (jämna veckor).
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursen. Ta med egna stickor och garn.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
817841
Startdatum
22 februari 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–13:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1300 kr
Anmäl dig som reserv