Hoppa till huvudinnehåll

Stickning + virkning varannan måndag

I en stressig vardag är stickning och virkning ett avslappnande sätt att vara offline på, samtidigt som du skapar! Du får handledning på den nivå du befinner dig och får prova på olika tekniker.

Till denna kurs är alla stick- och virksugna välkomna! Träffarna utformas tillsammans med deltagarna beroende på individuella förkunskaper och önskemål. Med lite garn och ett par stickor eller en virknål är möjligheterna oändliga. Du kan göra allt från provlappar för att testa olika tekniker, till ett värmande plagg. Tillsammans kan vi läsa och tyda ett färdigt mönster eller du kan få hjälp att göra ett eget. Kanske vill du prova dominostickning eller flerfärgsvirkning? Det finns lite material att prova med, men ta gärna med egna redskap och material.

Upplägg

Varannan måndag (udda veckor).
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Ledare

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Material ingår inte i kursen. Ta med egna stickor och garn.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten är vecka 37.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
839971
Startdatum
11 september 2023
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1700 kr
Anmäl dig