Hoppa till huvudinnehåll

Sömnad - Sy kläder i trikå

KURSEN ÄR INSTÄLLD! Det här är en kurs för dig som vill lära dig sy kläder i trikåtyg, till vuxen och/eller barn. Vi går igenom olika stickade material, vad de har för egenskaper och användningsområden och vilka sömmar som passar för de olika materialen.

Vi går också igenom vad som skiljer trikåsömnad från sömnad i vävda tyger. På kursen får du möjlighet att sy ett eller flera plagg, tex en t-shirt, ett par mjuka byxor eller en klänning.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper inom sömnad oavsett om du är nybörjare eller har mer erfarenhet av att sy i trikå. Du bör dock ha sytt något klädesplagg efter mönster tidigare. Du får tips och vägledning för att lyckas med dina projekt.

LEDARE

Ledare för kursen är Filip Åkerblom, utbildad herrskräddare vid Tillskärarakademin i Göteborg. Tidigare har han haft praktik vid huvudkontoret på H&M där han sydde upp provplagg och prototyper. Filip jobbar främst med vävda naturmaterial som ull och bomull, men har också kunskaper inom andra material, som trikå. Han har också en kärlek för hela den kreativa processen, färger och blommiga tyger.
Man kan hitta bilder på hans kläder i flera tidningar och på Vogues hemsida.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med tyg, sax, måttband, mönster, knappnålar och tråd till första tillfället. Förslag på komplettering av material får du av ledaren på kurs.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
825160
Startdatum
22 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
12:30–14:45
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1400 kr
Cirkelledare
Filip Åkerblom