Hoppa till huvudinnehåll

Virkning - varannan måndag

Virkning kan göras hur enkelt eller hur avancerat som helst, det passar alltså de flesta. Endast en nål att hålla reda på, men många variationer och möjligheter! Tillverka allt från grytlappar till kläder och leksaker.

Med en virknål och lite garn eller en tråd i handen kan mycket hända! Du kan virka allt från ett örhänge, via den klassiska mormorsrutan, till en badrumsmatta. Är du nybörjare och vill lära dig från början, eller kan du redan virka men vill ha inspiration och idéer till nya projekt? Kom så virkar vi tillsammans! Det finns lite material att prova med, men ta gärna med eget material och virknål.

UPPLÄGG

Kursen ges varannan måndag (jämna veckor).
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursen. Ta med egna virknålar och garn.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
817843
Startdatum
17 februari 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
5
Plats
AFIG Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg
Järntorget 7 41301 GÖTEBORG
Pris
1550 kr
Anmäl dig