Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Kreativt skrivande

Vill du utveckla ditt skivande, skriva för att hantera något eller bara för att det är roligt? Då är detta en kurs för dig.

På denna kurs skriver vi både individuellt och i grupp och vi diskuterar genrer och tekniker. Vi kommer att göra olika skrivövningar och du får respons på dina texter och chansen att ge andra kursdeltagare respons på deras.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Denna kurs passar både för nybörjare och för dig som skrvit tidigare.

LEDARE

Ledare är Agnes Brusk Jahn som är kritiker och krönikör för Borås tidning sedan 2017. Agnes har en kandidatexamen i Kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö inklusive Att skriva dramatik och Att läsa och skriva poesi. Agnes har även studerat 1 år vid författarskolan i Angered. 2019 blev hon utgiven i antologin "Vem bryr sig? En antologi om känslomässigt arbete" på Systerkonspirationens förlag.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Ta med det du vill skriva på, dator, surfplatta eller papper och penna.

BRA ATT VETA

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
 • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
 • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
 • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
 • En studietimme = 45 min
 • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
 • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
 • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
 • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

   

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830975
Startdatum
14 september 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:15–20:15
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
3
Plats
AFIG, Arbetarrörelsen Folkhögskola i Göteborg
Järntorget 7 41301 GÖTEBORG
Pris
1200 kr
Anmäl dig