Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Skriv färdigt sånger

Skriv färdigt sånger är uppföljningskursen på Skriv sånger! Men passar alla som skrivit egna sånger tidigare och vill ha hjälp att komma vidare.

Under sex kurstillfällen fokuserar vi på hur man kan arbeta med sina halvfärdiga låtar och idéer och äntligen bli klara. Hur får vi texten att hänga ihop? I vilken ordning ska verserna komma? Hur får vi orden att passa in i melodin? Dessa och flera frågor svarar vi på tillsammans!

Vi jobbar genom deltagarrespons och textsamtal. Varje kurstillfälle inleds med en kortare kom-igång-övning.

Kursledare är Anton Höber. Anton är låtskrivare och artist, han har undervisat på flera olika skrivarfolkhögskolor och är för närvarande ansvarig för Nordiska vislinjens fortsättningskurs.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Det här är en kurs för dig som skrivit sånger tidigare som du vill ha hjälp att skriva färdigt.

LEDARE

Ledaren för kursen är Anton Höber. Han är låtskrivare och visartist, har ansvar för viskursen årkurs 2 på Nordiska Vislinjen, har jobbat som en av två huvudlärare på Bollnäs Folkhögskolas skrivarlinje och arrangerar en scen för akustisk musik i Göteborg. 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Eget material.

BRA ATT VETA

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
 • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
 • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
 • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
 • En studietimme = 45 min
 • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
 • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
 • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
 • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

   

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824704
Startdatum
16 september 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:15–20:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
1
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
700 kr
Cirkelledare
Anton Höber