Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Skrivarkurs - digital kurs

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19Vi skriver om sorg, förlust och glädje!

Det är viktigt att skriva vad man tycker och tänker. Det handlar ofta om inre känslor som behöver sättas ord på. Därför kan ett skrivande ses som en personlig själavård, där känsla och tanke förenas i ord. Just Dina ord blir alltså verklighet. Du kan se dem, du kan läsa och förstå. Det är en inre och yttre process, som lyfter dig som människa in i ett rum av frihet och befrielse. Skrivandet blir som en inre och yttre spegling av din egen person.

UPPLÄGG

Att tänka på:

 • att du själv vill förbättra din språkliga intuition

 • att du själv vill bearbeta en känsla

 • att du själv vill bearbeta en tanke

 • att du själv vill ge skrivande tid, möda och motstånd

Du träffar cirkelledaren och andra kursdeltagare digitalt varannan måndag. Under dessa två veckor skriver du dina egna texter, skickar in din text till Hans-Evert och han läser genom dina texter innan nästa kurstillfälle. Han ger råd och tips.Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Hans-Evert Renérius har ett livslångt skrivande bakom sig vad gäller journalistik, avhandlingar, prosa, poesi och predikningar. "Jag ser det som min uppgift att vägleda och inspirera. Det är också min uppgift att spegla och återkoppla; att lösgöra känsla och tanke som leder fram till ett kreativt förhållningssätt i det egna språket."

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Eget material.

BRA ATT VETA

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
 • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
 • Planerad kursstart för våren är vecka 8-10, för hösten 37-39.
 • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
 • En studietimme = 45 min
 • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
 • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
 • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
 • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
829039
Startdatum
01 mars 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
17:00–18:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
8
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1500 kr