Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Våga digitala! Våga tala, berätta och samtala på distans

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A COVID-19. På denna distanskurs, hemma i din trygga vrå, kommer du ”träffa” deltagare med liknande erfarenhet av talrädsla och ”rampfeber”.

Med hjälp av lekfulla samtals- och berättarövningar, tillsammans med andra som verkligen lyssnar, ökar lusten att tala inför andra. OCH i förlängningen modet att hålla bröllopstal, föredrag eller "bara" uttrycka din åsikt i lunchrummet. Har du velat anmäla dig till en Våga tala-kurs, men dragit dig för det? Kanske känns det som ett lättare steg att ta, när vi nu måste träffas digitalt. Du utmanas inte i det fysiska mötet, på gott och ont, men du utmanas lite ändå. 

På kursen tränar man på att berätta, aktivt lyssna på varandra, öppna sina sinnen och "lämna sig själv i fred". På så sätt stärks gruppkänsla, empati och utsattheten minskar. Du kommer också att arbeta med röstträning, stresshantering och grundläggande retorik. Viktigt är också att lära sig vad som händer i kroppen och hjärnan när man blir nervös.

På kursen möts människor i alla åldrar och med olika grad av talrädsla och "rampfeber". Ofta har problemen funnits med länge, med undvikande och försämrad självkänsla som följd. Därför är det viktigt att skapa en trygg miljö tillsammans. Människan är en social varelse, ett flockdjur. Vi vill bli sedda och lyssnade till. När vi upplever empati och gruppkänsla väcks endorfiner i kroppen och vi blir glada och vågar mer. 

UPPLÄGG

Digital kurs via plattformen Zoom. Du behöver en dator med kamera, mikrofon och högtalare. Mer information kommer inför kursstart.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Johanna Westfelt är utbildad skådespelare och sångare på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon är har haft roller på en rad skilda scener, bl.a. som Maria i "West Side Story" på Göteborgs Stadsteater. Johanna har även arbetat med TV, film och radio. Sedan 12 år tillbaka har Johanna varit cirkelledare och coach i scenisk kommunikation, retorik, presentationsteknik, gruppdynamik och stresshantering. Hon är utbildad i olika stresshanteringstekniker.  "Det löper en röd tråd genom allt jag arbetar med: språk, retorik, röst, kroppsmedvetenhet och dialog. På mina kurser arbetar vi med lustfyllda övningar i syfte att öppna sinnena, bekräfta varandra och minska på spänningar och stressymptom." Johanna jobbar även som lärare på SFI.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kursmaterial presenteras vid första kurstillfället.

BRA ATT VETA

  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
829275
Startdatum
19 april 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
9
Plats
Egen
Pris
500 kr
Cirkelledare
Johanna Westfelt
Anmäl dig