Hoppa till huvudinnehåll

Våga tala

På den här kursen får du hjälp med att hitta lusten och modet att säga vad du tycker, hålla tal/ föredrag eller bara uttrycka din åsikt i lunchrummet.

Låt inte din oro begränsa dig! Välkommen till en kurs där vi i grupp gör lekfulla och lustfyllda övningar i kommunikation, empati och för att minska självcensur.

Många tankar och frågor kanske snurrar i huvudet nu när du står i begrepp att anmäla dig:
Hur arbetar ledaren, ska man prata inför gruppen direkt..? Eller kanske, har du inte så mycket nervösa symptom, utan vill att fokus ska ligga på presentationsteknik, retorik och att få fram sitt budskap...och inte lika mycket på stresshanteringen?

Du kanske länge velat gå en sån här kurs, men dragit dig för att anmäla dig. Att då också komma till kursen, ja, det är ett stort steg framåt!
Du vill göra något för dig själv och din utveckling. Du kommer träffa deltagare med liknande känslor och vi har roligt och jobbar tillsammans som grupp, för en trygg plattform att utvecklas från.

Här lär vi oss vad som händer i kroppen och hjärnan när vi blir nervösa. Vi provar medveten andning och sittande avspänning och arbetar också med berättarteknik för att stimulera fantasin.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Johanna Westfelt är utbildad skådespelare och sångare på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon är har haft roller på en rad skilda scener, bl.a. som Maria i "West Side Story" på Göteborgs Stadsteater. Johanna har även arbetat med TV, film och radio. Sedan 12 år tillbaka har Johanna varit cirkelledare och coach i scenisk kommunikation, retorik, presentationsteknik, gruppdynamik och stresshantering. Hon är utbildad i olika stresshanteringstekniker.  "Det löper en röd tråd genom allt jag arbetar med: språk, retorik, röst, kroppsmedvetenhet och dialog. På mina kurser arbetar vi med lustfyllda övningar i syfte att öppna sinnena, bekräfta varandra och minska på spänningar och stressymptom." Johanna jobbar även som lärare på SFI.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kursmaterial presenteras vid första kurstillfället.

BRA ATT VETA

  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830953
Startdatum
07 oktober 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
9
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1250 kr
Cirkelledare
Johanna Westfelt
Anmäl dig