Hoppa till huvudinnehåll

Dragspel fortsättning nivå 7

DEN HÄR KURSEN ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19. Välkommen till en kurs där vi spelar knapp- eller pianodragspel både på gehör och efter noter.

Viktig information om vårens kurser

Vi spelar melodier i olika genrer och går igenom några olika sätt att kompa. Vi jobbar med ensemblespel och spelar tillsammans i olika stämmor. Vi utvecklar vi basspelet och pratar lite om musikteori och hur man kan använda det vid spel. Vid frågor om nivån går det bra att mejla larisa.ljungkrona@gmail.com eller 0703-041131 

 

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Du har spelat i minst 4 terminer eller har motsvarande kunskaper. Du har grundläggande spelfärdighet och kan spela med båda händerna samtidigt.

LEDARE

Larisa Ljungkrona-Mönttinen är dragspelare och musiker utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, samt Sibeliusakademin i Helsingfors, där hon studerade vid Folk- och Världsmusikprogrammet. Larisa har en bred genrekännedom inom dragspelsmusik, och undervisar både i grupp och enskilt sedan 2014. 
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Ta med ditt eget instrument. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 15, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 1 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828765
Startdatum
12 april 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
19:30–21:00
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1440 kr