Hoppa till huvudinnehåll

Dragspel nivå 10

Välkommen till en kurs där vi spelar knapp- eller pianodragspel.

Välkommen till en kurs där vi utvecklar vårt spel på knapp- eller pianodragspel. Vi jobbar i första hand med noter, men också litegrann på gehör.

Vi lär oss att utnyttja dragspelets alla möjligheter, både vad gäller kompet med vänsterhanden, bälgteknik och spelet med högerhand. Vi spelar låtar och melodier från många olika genrer. Vid frågor om nivån går det bra att mejla ulf.bornstein@gmail.com eller 070-5166836.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Du bör ha spelat dragspel ett antal år och kunna följa med hyfsat i notläsning. Du bör vara bekant med låtar i lite olika genrer som t ex vals, polka, tango och beguine.

LEDARE

Ulf är utbildad musiklärare vid Göteborgs Musikhögskola. Han har förutom sitt musiklärarjobb även varit verksam som deltidsmusiker inom flera olika genrer och spelat t ex såväl irländsk folkmusik, italiensk schlager, tangos av Piazzolla och seniormusik på äldreboenden.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Ta med ditt eget instrument. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten är vecka 37.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835185
Startdatum
13 september 2022
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
19:15–20:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1980 kr
Anmäl dig