Hoppa till huvudinnehåll

Dragspel nybörjare

Välkommen till en kurs där vi spelar knapp- eller pianodragspel både på gehör och efter noter.

Kursen riktar sig till dig som inte spelat dragspel förut, eller känner att du vill repetera de grundläggande kunskaperna för att komma vidare med spelandet. 

Dragspel är ett instrument som är spritt över hela världen, du kan spela allt från jazz till tango och folkmusik. Vi lär oss spela både på gehör och efter noter och går igenom några olika sätt att kompa. 

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet. Vi frågor om nivån går det bra att mejla ulf.bornstein@gmail.com eller 070-5166836.

FÖRKUNSKAPER

Kursen är på nybörjarnivå, men du har börjat lära känna de vita knapparna/tangenterna på diskantsidan, och kan spela ett par grundläggande komp i vänsterhanden.

LEDARE

Ulf är utbildad musiklärare vid Göteborgs Musikhögskola. Han har förutom sitt musiklärarjobb även varit verksam som deltidsmusiker inom flera olika genrer och spelat t ex såväl irländsk folkmusik, italiensk schlager, tangos av Piazzolla och seniormusik på äldreboenden.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Ta med ditt eget instrument. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 15, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
831518
Startdatum
15 september 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1600 kr
Anmäl dig