Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Munspel repetition 29 februari och 7 mars

KURSEN ÄR INSTÄLLD! Vi lär oss munspelets mer svårspelade tekniker så denna kurs riktar sig till deltagare med en hel del tidigare munspelsvana.

Kursen innehåller många avancerade moment och speltekniker, flerstämighet, bändning, shuffle och trills kommer att läras ut. Du kommer att lära dig att spela bluesmelodier och hur man spelar munspel i den andra positionen, med bändningar. Det munspel vi använder ska vara ett diatoniskt (tio hål) bluesmunspel i tonart C.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

För att går kursen bör du kunna spela rena toner på ditt munspel och kunna framföra en melodi i snabb takt utan att tappa bort noterna. Kursen är en intensivkurs vid två tillfällen och för att få ut så mycket som möjligt av kursen ska du också i förväg ha spelat och tränat in två stycken i speciellt utvalda melodier, 'Oh when the saints' och melodin 'Nu grönskar det'.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Det munspel vi använder ska vara ett diatoniskt (tio hål) bluesmunspel i tonart C. Har du inget munspel sedan tidigare finns dessa att köpa av kursledaren till en kostnad av 100 SEK (betalas med swish eller kontant direkt till kursledaren). Ett eget tio håls munspel i tonarten C, kan förstås medtagas. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
817840
Startdatum
29 februari 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
11:00–13:15
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
10
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
620 kr