Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Musikproduktion fortsättning 23-24 mars

KURSEN ÄR INSTÄLLD! Kom vidare med ditt producerande! Vi lär oss gå djupare med arrangemang, editering, effekter, mixning och grundläggande mastering. Vi lär oss hur man får helheten att låta bättre genom att spetsa öronen för de små detaljerna.

Du behöver en laptop med inspelningsprogram och hörlurar. Lämpliga program är Logic, Cubase, Pro Tools eller Ableton Live. Om du använder något annat går det bra det också, men det kommer att kräva mer av gruppens tid att förklara hur man gör i olika program.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

För att kunna tillgodogöra dig kursinnehållet bör du kunna spela in och göra enklare redigering i ett inspelningsprogram som Garageband, Logic, Pro Tools, Cubase, Ableton eller liknande. Du bör också har gjort enklare programmering av mjukvaruinstrument och hanterat loopar.

LEDARE

Kursledare är musikproducenten Andreas Gustafsson, som har en bred erfarenhet av musikproduktion och som har arbetat i studios som BTI Studios (Göteborg), Svenska Grammofonstudion (Göteborg) och The Music Shed (New Orleans).
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Ta med dator med installerat inspelningsprogram samt hörlurar. Obs!, surfplattor och smartphones med Android fungerar inte. Ipad och Iphone med Garageband fungerar men har vissa begränsningar, bäst är Macbook med Garageband.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.


  •  

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
808120
Startdatum
23 mars 2019
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
11
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1650 kr
Cirkelledare
Andreas Gustafsson