Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning - Hamas mellan Sharia-lagar och Demo-Islam

Ship to Gaza håller en folkbildande, interaktiv, flexibel, öppen och praktisk samtalsserie om Palestina tillsammans med ABF hösten 2021. Avgiftsfritt!

Michael Schulz, docent i freds- och utvecklingsforskning, arbetar vid Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet.
Forskningsområden: Demokratiseringsprocesser och motståndsstrategier hos demokrati-förespråkande civilsamhällsaktörer. Konflikthantering, försoning, återuppbyggnad och fredsbyggnad i krigshärjade länder, ny-regionalism och demokrati i Mellanöstern (med särskilt focus på Israel och de palestinska självstyrande områdena), nation- och statsbyggnadsprocesser såväl som etno-religiös politisering i Mellanöstern.


Sedan 2011 deltar Michael Schultz i ett forskningsprojekt som handlar om motståndsstrategier bland demokratiförespråkare i civilsamhället och har nyligen avslutat ett projekt som heter Massmobilisering som drivkraft i arabisk globaliserad demokratisering samt ett projekt som heter Hamas mellan Sharia-lagar och Demo-Islam, som blir en bok, kanske färdigtryck till samtalet.

Begränsat antal platser.

Datum: Torsdag 2 december

Tid: kl. 18.00-20.30

Adress: Järntorget 7, våning 5.

Lokal: Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg, sal Verdandi.

Föreläsningen är kostnadsfri.

 

 

 

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
830970
Startdatum
02 december 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal lediga platser
1
Plats
AFIG, Arbetarrörelsen Folkhögskola i Göteborg
Järntorget 7 41301 GÖTEBORG
Pris
Gratis
Kontaktperson
Virginia Cavallini Lorenzo
v.cavallini@gmail.com
Anmäl dig