Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning - Ship to Gaza: Hamas mellan Sharia-lagar och Demo-Islam

Ship to Gaza håller en folkbildande, interaktiv, flexibel, öppen och praktisk samtalsserie om Palestina tillsammans med ABF hösten 2020. Avgiftsfritt!

Michael Schulz, Docent i Freds- och utvecklingsforskning, arbetar vid Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet är föreläsare.

Forskningsområden: Demokratiseringsprocesser och motståndsstrategier hos demokrati-förespråkande civilsamhällsaktörer. Konflikthantering, försoning, återuppbyggnad och fredsbyggnad i krigshärjade länder, ny-regionalism och demokrati i Mellanöstern (med särskilt focus på Israel och de palestinska självstyrande områdena), nations och statsbyggnadsprocesser såväl som etno-religiös politisering i Mellanöstern.
Sedan 2011 deltar Michael Schultz i ett forskningsprojekt som handlar om motståndsstrategier bland demokratiförespråkare i civil samhället och har nyligen avslutat ett projekt som heter Massmobilisering som drivkraft i arabisk globaliserad demokratisering samt ett projekt som heter Hamas mellan Sharia lagar och Demo-Islam, som blir en bok, kanske färdigtryck till samtalet.

Torsdag 10/12 kl. 18.00 - 20.30

Lokal: Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg, sal Thurings kulle. Järntorget 7, våning 5

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
824859
Startdatum
10 december 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal lediga platser
20
Medarrangör
Ship to Gaza
Plats
AFIG Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg
Järntorget 7 41301 GÖTEBORG
Pris
Gratis
Kontaktperson
Virginia Cavallini Lorenzo
v.cavallini@gmail.com