Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning - Ship to Gaza: Hamas mellan Sharia-lagar och Demo-Islam

Ship to Gaza håller en folkbildande, interaktiv, flexibel, öppen och praktisk samtalsserie om Palestina tillsammans med ABF hösten 2020. Avgiftsfritt!

Under rådande pandemi har vi ett begränsat antal platser. Det är viktigt att du föranmäler dig och ev. avanmäler dig till Virginia Cavalli på telefon 0704-95 14 97

Michael Schulz, docent i freds- och utvecklingsforskning, arbetar vid Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet och är föreläsare.

Forskningsområden: demokratiseringsprocesser och motståndsstrategier hos demokratiförespråkande civilsamhällsaktörer. Konflikthantering, försoning, återuppbyggnad och fredsbyggnad i krigshärjade länder. Ny-regionalism och demokrati i Mellanöstern (med särskilt focus på Israel och de palestinska självstyrande områdena). Nations- och statsbyggnadsprocesser såväl som etnoreligiös politisering i Mellanöstern.


Sedan 2011 deltar Michael Schultz i ett forskningsprojekt som handlar om motståndsstrategier bland demokratiförespråkare i civil samhället och har nyligen avslutat ett projekt som heter Massmobilisering som drivkraft i arabisk globaliserad demokratisering samt ett projekt som heter Hamas mellan Sharia lagar och Demo-Islam, som blir en bok, kanske färdigtryck till samtalet.

Torsdag 10/12 kl. 18.00 - 20.30

Lokal: Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg, sal Thürings kulle. Järntorget 7, våning 5

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
824859
Startdatum
10 december 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal lediga platser
20
Medarrangör
Ship to Gaza
Plats
AFIG Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg
Järntorget 7 41301 GÖTEBORG
Pris
Gratis
Kontaktperson
Virginia Cavallini Lorenzo
v.cavallini@gmail.com