Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Kvinnors rösträtt

I denna kostnadsfria cirkel får du lära dig om kampen för kvinnors rösträtt. Denna kamp har en lång historia och har alltid varit en del av kampen för jämställdhet och medborgerliga fri- och rättigheter.

Vi kommer att följa dess utveckling från äldre till modern tid när målen började uppnås. Vi bekantar oss med betydande personer och händelser, i Sverige och ute i världen. Särskilt kommer vi att uppmärksamma de kvinnor och organisationer i Göteborg som verkade för kvinnors rättigheter.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Carl T. Ek är historiker och teolog, och har en teologie kandidatexamen och en Master of Arts i medeltidshistoria. Han har bland annat givit ut flera biografier över kända göteborgare och skrifter rörande Göteborgs brittiska historia och skandinavisk medeltidshistoria, samt producerat historiska dokumentärfilmer. Verksam som professionell föreläsare, stadsguide i Göteborg och kursledare inom det breda historieämnet sedan 2008. Han har tidigare haft uppdrag bland annat för Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan för design och konsthantverk som historiker.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår i kursavgiften.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
832416
Startdatum
11 april 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
4
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Cirkelledare
Carl Ek
Anmäl dig