Hoppa till huvudinnehåll

Engelska termin 9

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD Språket är nyckeln till andra kulturer! Ta chansen att göra din värld större.

CORONA

På grund av riskerna med att träffas fysiskt är den här cirkeln digital, det vill säga att träffarna sker från den egna datorn i hemmet. Vi använder verktyget Teams, där kan gruppen ha videomöten, chatta och dela bilder och dokument. Ledaren kommer att kontakta alla deltagare innan kursstart

Att läsa språk i en studiecirkel hos ABF Göteborg ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet i cirkeln. Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Det här är en kurs för dig som läst engelska termin 1-8 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Undervisningen sker huvudsakligen på engelska med fokus på muntlig konversation. På kursen bygger du vidare på ditt ordförråd genom att läsa texter från kurslitteraturen och kommunicera om enkla vardagssituationer.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kostnaden för kursmaterial tillkommer.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824989
Startdatum
23 september 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–20:30
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
6
Plats
Egen
Pris
500 kr
Cirkelledare
Lia Gordon