Hoppa till huvudinnehåll

Lidköpings Teaterarrangörer: Sådan far

Se Claes Månsson och Ola Hedén. Einar har ensam uppfostrat sonen Göran, som nu hunnit bli 43 år. Och fortfarande bor hemma. För hur lämnar man sin gamla far utan att han blir förkrossad? Och hur säger man till sin medelålders pojk att det är dags att flytta? 

En varm komedi med familjära förvecklingar.
Einar Persson är pensionerad postmästare, änkeman och far till 45-årige Göran Persson. Nej, inte den Göran Persson. Denna Göran Persson bor fortfarande hemma hos pappa och det trivs han med. Nu är det är lördag. Och på lördagar gör far och son samma sak vecka efter vecka. Äter lunch, dricker kaffe, spelar schack och ser på film. I den ordningen. Men vad är det med Einar? Varför går han plötsligt omkring och ler löjligt, är otrevlig, glömmer bort viktiga saker och varför står en flaska Champagne på kylning? De dricker ju aldrig Champagne. För att inte tala om mysteriet kring Anna, Eva, Karin och Simon, vilka är det? Och Göran, varför flyttar han inte hemifrån, han är ju trots allt medelålders?

En salig blandning av vita lögner, förvecklingar, en inkompetent granne som heter Tommy Johansson, en soffa från 1989, Pär Lagerkvist och Ravelli under VM-sommaren -94, kokas ihop till en soppa som doftar vemod, kärlek & försoning. Låter det krånglig? Det är det. Och ändå inte. Det är en stund i livet, som det är lika bra att skratta åt.

Sådan far är en nyskriven komedi fylld av värme, välmenande missförstånd och dråpliga förvecklingar. I rollen som pappa Einar ser vi mästaren av komedi Claes Månsson, sedan 1985 tillhörande Dramatens ensemble och för den breda massan känd genom flertalet filmer och tv-produktioner. Sonen Göran spelas av Ola Hedén, känd från bland annat Riksteatersuccén Alla heter Allan.

Riksteatern i samarbete med Teater Allan. Urpremiär på Riksteatern.

Medverkande
Claes Månsson
Ola Hedén


Konstnärligt team
Ulf Dohlsten, regissör
Ola Hedén, dramatiker & skådespelare
Claes Månsson, Skådespelare

Producent
Riksteatern i samarbete med Teater Allan

Läs mer: https://www.riksteatern.se/forening/lidkopings-teaterarrangorer/

 

E-post: lidkopingsteaterarrangorer@gmail.com

 

Adress:

Lidköpings Teaterarrangörer

c/o Espanadteatern

Sockerbruksgatan 1

531 40 LIDKÖPING

 

Som medlem i en riksteaterförening får du:

 

Gå in på vår hemsida och anmäl dig, endast

160 kr för ett års medlemskap.

 

 

Alla biljetter kan bokas på: Tickster

 

 

 

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
231347
Startdatum
08 oktober 2021
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
19:00–
Medarrangör
Lidköpings Teaterarrangörer
Plats
Folkets Hus Lidköping
Stenportsgatan 17 53130 LIDKÖPING
Pris
250 kr