Hoppa till huvudinnehåll

Lidköpings teaterarrangörer: Domedagen™ – en trallvänlig talkshow (Tidigare Vi som bor här 2)

Musikalisk feelbad-talkshow med både klimatångest och hopp

Musik Show

 

Riksteatern är glada att kunna välkomna naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström tillbaka! De gör nu en fristående uppföljare till succén Vi som bor här från 2017, och precis som senast har de sällskap på scen av pianisten Birgitta Henriksson. Det blir en musikalisk feelbad-talkshow med lite klimatångest men även en ljuv känsla av hopp. Martin och Stefan rör sig lekfullt och underfundigt mellan fakta och filosofi, vetenskap och humor för att undersöka vad som hänt på sistone – på klotet och helt nära där vi bor.

Med ödet i händerna och hela världen på våra axlar möts vi i händelsernas centrum vid avgrundens rand. En rolig och mysig kväll utlovas, om bland annat matjord och mikrober.

"Matjord är egentligen ett rätt omöjligt koncept", säger Martin. "För några miljarder år sedan fanns ingen jord alls på vår planet. Det behövs nämligen liv för att bygga jord, men det livet kan inte existera utan jord. Ta en daggmask till exempel. Den gör matjord. Men den behöver äta löv som kommer från växter. Som växer i jorden som daggmasken gör. Var kom den första jorden ifrån? Man blir galen. Nu håller dessutom mängden matjord på att minska i rasande takt, så det där tänkte vi att vi ska tag i."

Riksteaterns satsning Människa och Natur som startade 2017 med just Vi som bor här går nu tillbaka till rötterna. Visionen med satsningen var att göra konst om miljö utan att bli mossig. Eller är det kanske just mossiga fler behöver bli? Stefan är i alla fall säker på att vi behöver duscha mindre, för mikrobernas skull.

Nu knyts påsen ihop. Med blicken riktad bakåt och framåt. Vad har hänt sedan sist och hur kommer det att bli? Vi som bor här - hur överlever vi ihop?

Domedagen™ – en trallvänlig talkshow ingår i ett av Riksteaterns tematiska spår, Människa och natur. Läs mer på manniskaochnatur.riksteatern.se

Om biljetter
Förboka dina biljetter på Folkan Lidköping 0510-29300 eller lidkoping.internetbokningen.com eller köp direkt på Tickster. Pris: ordinare 200 kr, Scenpass 160 kr

 

Ett samarbete mellan Lidköpings teaterarrangörer och ABF.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
228589
Startdatum
16 april 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Medarrangör
Lidköpings Teaterarrangörer
Plats
Folkets Hus Lidköping
Stenportsgatan 17 53130 LIDKÖPING
Pris
200 kr