Hoppa till huvudinnehåll

Berättarcirkel: Tidaholm år 1875-1910

Författaren Nino Mick söker berättelser från Tidaholm åren 1875-1910. Vad hände i din släkt då? Påverkades ni av den stora branden på tändsticksfabriken? Vilka historier lever kvar?

 

Nino Mick, som leder berättarcirkeln, skriver på en historisk roman och vill därför veta mer om Tidaholms historia.
Vill du också det? Vad kan du berätta från den tiden?

Du kan bo var som helst och delta digitalt, bara din berättelse handlar om Tidaholm.


 3 träffar online. 3-10 deltagare.

Anmäl dig  via abf.se/skaraborg, till ulrica.walthereson@abf.se eller tel 0735-187 302.

Välkommen!

 

Den prisbelönta skribenten Nino Mick från Tidaholm har som nästa bok planer på en historisk berättelse som utspelar sig i just Tidaholm.
Men coronan har stängt många arkiv och försvårat resor för att samla in berättelser, så nu erbjuder ABF Skaraborg i Tidaholm en berättarcirkel där privatpersoner kan dela med sig av sina historiska berättelser, skrönor eller familjehemligheter från tiden 1875-1910.
1875 år året då 46 tidaholmare omkom i en brand på tändsticksfabriken, och 1910 blev orten stad. Vad hände i din släkt under dessa år? Hur var livet då?
Nino tar tacksamt emot berättelser i cirkeln han leder via nätet. ABF Skaraborg hjälper till att koppla samman dåtid med nutid och dig som vill berätta över internet. Vi använder den digitala plattformen Teams som alla med internetuppkoppling och en liten mikrofon kan komma åt.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
230323
Veckodagar
Onsdag
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
9
Plats
Microsoft Teams
Pris
Gratis
Anmäl dig