Om cirkeln
Vi lever i ett tryggt men sårbart samhälle där vi ofta är beroende av att el, vatten och värme fungerar. Allt sker ofta så automatiskt att vi inte ens tänker på det.
Drickbart vattnen finns i kranen, mat finns i butiken, soporna blir hämtade, det finns värme och ljus i lägenheten/huset man bor i, utomhusbelysningen fungerar, sjukvård och apotek har de mediciner vi behöver etc...
Men har du tänkt på hur du ska göra för att överleva om krisen kommer och om några av våra samhällssystem inte längre fungerar?
Under denna studiecirkel går vi tillsammans igenom vad man bör tänka på för att överleva i stadsmiljö på egen hand under ca en vecka.
Med foldern Hemberedskap som bas diskuteras hur väl förberedda vi är (eller inte) och vad som kan göras bättre. Foldern är utgiven av Civilförsvarsförbundet och ABF och innehåller många tips på hur vi kan tänka.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.
Målgrupp och förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Tillgänglighet
Det finns hiss upp till ABF:s lokaler, ramp in till huset finns på baksidan. Parfymera lagom, tänk på allergiker.
Ledare
Ulf Svensson
Studiematerial
Kostnad för studiematerial tillkommer om du vill köpa boken om Hemberedskap.
Villkor för anmälan
Anmälan är bindande då startdatum finns, om inget startdatum finns ses din anmälan som intresseanmälan.
Du har rätt att avboka cirkeln tre dagar innan start. Om du måste avbryta cirkeln pga sjukdom eller flytt, betalar du för de gånger du deltagit samt en administrationsavgift.
Läs detta innan du anmäler dig: Villkor för anmälan
Delbetalning
Önskar du dela upp din betalning av deltagaravgiften? Meddela oss detta när du anmäler dig så lägger vi upp det så det passar dig.
Olycksfallsförsäkring
Som deltagare är du försäkrad för olycksfall under studietiden, samt under färd till och från studielokalen.
Personnummer
Personnummer är en obligatorisk uppgift för vår rapportering till Folkbildningsrådet. Vi måste därför ha personnummer på alla som deltar i vår studieverksamhet.