Utbildningen syftar till att uppdatera och fördjupa kunskapen kring arbetsmiljöarbetet och ge möjlighet till erfarenhetsutbyte. Vi arbetar folkbildningsmässigt så därför är de egna erfarenheterna och den egna vardagen de viktigaste utgångspunkterna. Vi repeterar och uppdaterar oss kring lagstiftning och föreskrifter och stärker kunskapen kring riskbedömningar och det systematiska arbetsmiljöarbetet i vardagen.
Målet för utbildningen är att: Öka tryggheten i uppdraget, ge en fördjupad aktualiserad kunskap om gällande lagstiftning och föreskrifter, fördjupning och repetition kring systematiskt arbetsmiljöarbete, ge kunskap om hur man analyserar risker och samverkar kring arbetsmiljöförbättringar, skapa en handlingsplan för det fortsatta arbetet på den egna arbetsplatsen.
Innehåll bl a:
- Roller och ansvar i arbetsmiljöarbetet
- Uppdatering och repetition av lagstiftning och föreskrifter med tyngdpunkt på systematiskt arbetsmiljöarbete
- Skyddsronder, riskbedömningar och samverkan för att förebygga, upptäcka och åtgärda brister i arbetsmiljön
- Analys av arbetsmiljöarbetet på den egna arbetsplatsen
Målgrupp: Utbildningen vänder sig till dig som är skyddsombud/arbetsmiljöombud och som genomgått grundutbildningen BAM eller motsvarande och hunnit vara aktiv i uppdraget en tid men också till huvudskyddsombud, skyddskommittéledamöter, arbetsledare och chefer. Anmälan: Du anmäler dig till din fackliga organisation senast den 7 april. Kom ihåg att ansöka om ledighet minst två veckor innan kursstart.
Ekonomi: Deltagaravgiften är 4 500 kronor inkl studiematerial. Arbetsgivaren står i enlighet med arbetsmiljö- och förtroendemannalagen för kurskostnaden och deltagarnas eventuella resekostnader. Skyddsombud har alltså rätt till ledighet med bibehållen lön.
Har du frågor eller funderingar över utbildningen?
Kontakta gärna din fackliga organisation.
Titta gärna in på www.fackligutbildning.se för att hitta fler fackliga utbildningar
OBS! Deltagaravgiften debiteras till fullo om deltagare utan avanmälan uteblir från utbildningen.
Kontaktuppgifter till ABF Dalarna:
Patrik Årman, 070-294 98 04, patrik.arman@abf.se (Ombudsman)
Karin Bergkvist, 073-842 79 55, karin.bergkvist@abf.se (Pedagogisk utveckling & facklig politisk utbildning mm)
Christina Falk-Thomsen, 070-290 02 19, christina.falk-thomsen@abf.se (Administratör, anmälningar till kurser mm)