Hoppa till huvudinnehåll

Borlänge Jazzklubb

Publicerad

Jazzklubbens höstprogram

2018-09-17 A-C med vänner

Ann-Cecilia Thenander - voc, Ingemar Ihlis - keyb, Tommy Arnberg - dr, Stig Lindstedt - sax, Mats Olsson - b, Sölve Olofsson - git, Staffan Wiklander-basist

Ikväll blir det återbesök av ett stabilt gäng som levererar vardagslyxig jazz av högsta kvalitet. Eftersom ni säkerligen har stött på samtliga medlemmar i minst tre andra konstellationer blir det ingen djupare presentation här. Däremot kan vi tryggt förvänta oss vacker sång, genuin jazz och bra musiker.

2018-10-01 Hellskotta

Sofi Hellborg- alt & sopran sax, Göran Abelli - trombon, Erik Skott - gitarr, Robert Fuchs – elbas, Andreas Baw - trummor/samplingar

Hellskotta är en spännande konstellation med rötter i jazz, afro, klassisk musik och hip hop. De spelar egna kompositioner med fokus på melodi, rytm, groove och kommunikation. Med ett antal skivsläpp och gig i bagaget är de nu välkomna till Borlänge Jazzklubb för en gungande kväll.

2018-10-15 Tuna Brass & Johan Alenius

Ett stort band med stort sväng! Höstens begivenhet med Tuna Brass inkluderar Johan Alenius, en av våra mer rutinerade jazzsaxofonister och tillika arrangör. Herr Alenius har ett förflutet i band som Mikael Råberg Jazz Orchestra, Hot Salsa och Stockholm Jazz Orchestra samt en mängd skivinspelningar med ex. Povel Ramel, Tommy Körberg, Björn Skifs och andra. Det blir alltså en bra kväll med tämligen ny repertoar, svängigt och roligt.

2018-10-29 Karl Olandersson - Simple As That

Karl Olandersson - trp/voc, Magnus Hjorth - piano,
Martin Sjöstedt - bas, Daniel Fredriksson - dr

Herr Olandersson (från Hedemora) är en av våra finaste jazztrumpetare och vokalister. Den här gången hälsar han på med eget band och det blir inget annat än högsta klass och bästa sväng. Senaste skivsläppet (Simple As That) har gett finna recensioner och det har blivit dags för egna låtar och texter. Detta, mina vänner, blir en minnesvärd kväll.

2018-11-12 Blue Devils

Clas Yngström - git/voc, Patrik Steen - slidegit/voc, Uffe Åhman - dr, Robban Ivansson - bas, Christer Ring - munspel

Bluesdiggare bör boka in denna kväll i god tid, för här kommer en riktigt bra konstellation. Samtliga musiker har tunga meriter i bagaget och har hörts i många sammanhang över stora delar av planeten. En repertoar med allt från ragtime till chicagoblues låter som ett uppfriskande koncept som kommer att få våra mungipor att peka uppåt.

2018-11-26 Musikskolans jazzensembler... minst!

Vi är stolta över våra unga jazzmusiker här i staden. Därför är det med stor glädje vi återigen viker avslutningskvällen för ungdomarna. Då det i vanlig ordning är lite svårt att, i skrivande stund, veta vilka ensembler som kommer att finnas startklara i november förbehåller vi oss rätten att hålla denna programpunkt öppen. Vad vi däremot vet är att det alltid blir svängigt och intressant med musiker under ständig utveckling. Ge dem ert stöd och var på plats.

Detta sker i samarbetet med ABF