Hoppa till huvudinnehåll

Borlänge Jazzklubb

Jazzklubben möter en ny säsong. Program hösten 2023 på Borlänge House of blues. Tid: insläpp 19.00 www.borlangejazzklubb.se

Öhman Band & Pelle Lindström 2023-09-04

Det finns bluesband och sen band som spelar blues. Sen finns det somliga som är blues. Jag vet att ni alla känner till medlemmarna eftersom de spelar i stort sett allting, överallt. Så vi kan nog enas om att dessa musiker är blues - nu förstärkta med Pelle Lindström som också är blues. Med en genuin blandning av bandets favoriter och egna kompositioner (jag tror i och för sig att de låtarna också är favoriter) blir det en riktigt svängig afton. Herregud! (Om uttrycket tillåts) En sådan start på höstsäsongen kräver obligatorisk närvaro. Frånvaro kommera att noteras och överlämnas till lämplig myndighet.

Groove Factory 2023-10-02

Det här, mina vänner, är resultatet av lite musikstudier på Brunnsvik. En konstellation som växt fram under ett par år och snabbt utvecklats till ett häpnadsväckande moget band med genuint sväng i många genrer.

Hits & Jazz 2023-10-16

Här kommer ett ungt och återstartat band med rötter Pers Lilla Stygga och Borlänge Musikskola. Vi har faktiskt fått höra samtliga medlemmar i olika konstellationer tidigare. Men här står de på egna ben och visar var skåpet ska stå i en härlig blandning av jazz, funk, soul och fusion. Ett stort antal gamla stjärnor har bidragit med inspiration, så det blir idel bekanta låtar. Covers? Absolut! Men de här spelar som de gjort låtarna själva. Ett band som drar fullt hus på Firmafesten och, i stort sett, tömmer resten av Galaxen är värda ett besök. Sån här energi får man inte höra ofta.

Paradise League 2023-10-30

Paradise League är ett svensk/finskt jazzfusion-band som blandar modern jazz och pop med inspiration från västerländska och japanska grupper från 70- och 80-talet. I maj 2022 släppte de sitt tredje album ”Megaburger (Live & Greasy)”. Ett fjärde album har påbörjats under hösten 2023. De beskriver sig själva så här - ”En futuristisk 80-talsdröm. Synth-jazzen bryter natten som en regnbåge genom kosmos. En skyline av cyber-funk och hissmusik på steroider vilar bortom horisonten”. En kvälls lyssnande på detta band är riktigt roligt, här händer det saker man inte får höra så ofta live.

Blendas Traditional Jazz Band 2023-11-13

Mer info kommer

Ungdomarnas Kväll 2023-11-27

Enligt gällande tradition avslutar vi höstsäsongen med att lyssna till kommande musiker och artister. Det kommer olika konstellationer från traktens musikaliskt inriktade utbildningar där allehanda stycken och stilar presenteras. Sedan gammalt vet vi att det vi får avnjuta denna kväll är vad som komma skall. Det är alltid lika spännande att lyssna på ungdomar som med glädje och energi visar upp vad de brinner för. Varma applåder och uppmuntrande tillrop rekommenderas.

Entré: Medlemmar 100 kr, Övriga besökare 150 kr. Ungdom t o m 25 år har fri entré.

Detta sker i samarbetet med ABF