Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker cirkelledare

Publicerad

Just nu söker vi engagerade cirkelledare på ABF Borlänge-Nedansiljan

  • Vegetarisk Matlagning
  • Stadsodling
  • Fotografering bildkomposition
  • Tuschmålning
  • Vi söker även körledare som kan inspirera att sjunga i kör
  • Vi är intresserade av ta emot cirkelledare i alla område

Som cirkelledare är du pedagog, inspiratör och ansvarig för studiecirkeln, du är en i gruppen, men har samtidigt ansvar för att samordna och leda arbetet i cirkeln.

Vi söker dig som är pedagogisk och har ämneskunskaperna, men som framför allt tycker om att träffa nya människor. Tidigare erfarenhet som cirkelledare är önskvärt men inget krav. Vi erbjuder grundutbildning av nya cirkelledare.

För mer information, hör av dig till oss på e-post abf.borlange-nedansiljan@abf.se eller tel 0243-669 40 för att lämna in en intresseanmälan.

Folkbildning är ett sätt att fördjupa demokratin. Bildningen sker inte bara för folket, utan genom folket. Ja, genom dig! Du som cirkelledare är en ambassadör, för oss och för arbetarrörelsen i stort. Vad du väljer att engagera dig i för ämne är upp till dig! 

ABF Borlänge-Nedansiljan anordnar regelbundet utbildningar och inspirationsträffar för dig som cirkelledare och utbildar dig i ledarskap, kommunikation och pedagogik. Vi är stolta över våra cirkelledare. De är fantastiska bärare av vår värdegrund och vårt idéprogram.

Pedagogik inom folkbildning

Folkbildningens pedagogik bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra. Därför är din roll som cirkelledare att se till att gruppen fungerar på ett demokratiskt sätt. Som till exempel att alla känner sig delaktiga och lyssnade på. 

Studiecirklar ger människor positiv gemenskap och socialt sammanhang, det ger deltagarna chanser till ett livslångt lärande. Folkbildning är ett flerdimensionellt sätt att lära och bilda sig tillsammans.

Det är viktigt att vi alla använder oss av folkbildningens pedagogik och synsätt på lärande och kunskapsdelning. Detta får du lära dig mer om i cirkelledarutbildningen. 

För mer information kontakta oss