Hoppa till huvudinnehåll

ABF Borlänge Nedansiljan söker vikarierande chef ombudsman.

Publicerad

ABF Borlänge Nedansiljan söker vikarierande chef ombudsman från och med 1/1 2022. Välkommen med din ansökan senast 2021 10 01.

Arbetarnas bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde. Vårt mål är att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden.

Chef/ombudsman för ABF Borlänge-Nedansiljan.

Vår nuvarande chef kommer att vara tjänstledig under ett år from 1/1 2022 och vi söker därför en vikarie för henne på 100% tom 31/12

Vi söker dig som är väl förtrogen med att arbeta i en idéburen organisation, har arbetat som chef/ledare samt har goda kunskaper om folkbildning. Du brinner för att utveckla folkbildningen och vill ta en aktiv del i att minska klasskillnaderna och stärka folkrörelserna i våra fyra kommuner. Du kommer att vara ansvarig för utvecklingen av verksamheten, ekonomi, personal och vår egen organisation inför vår styrelse.

Du kommer att vara Chef och ansvara för ca 12 anställda fördelat på 4 lokala utvecklingskontor med folkbildningsverksamhet i fyra kommuner.

Viktiga egenskaper i arbetet är att du är mål och resultatinriktad, strukturerad och tydlig i ditt ledarskap, kreativ samt lyhörd och har förmåga att kommunicera och samarbeta. Du behöver ha förmågan att se möjligheter istället för problem. Du tycker om att se människor utvecklas och har förmåga att entusiasmera både individer och organisationer.

Krav är att du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar enligt ABF:s idéprogram samt innehar B-körkort.

ABF Borlänge Nedansiljan bedriver folkbildningsverksamhet och har bemannade ABF kontor i kommunerna Borlänge, Gagnef, Leksand och Rättvik. Huvudkontoret ligger i Borlänge där också Chefen/Ombudsmannen har sin placeringsort. Vi genomför årligen ca 2 500 arrangemang, ca 70 000 studietimmar och når ca 90 000 deltagare

Avdelningen har förutom en stor öppen verksamhet, 80 lokala medlemsorganisationer och samarbetsavtal med ett 20-tal föreningar. För varje kommun finns en kontorsansvarig och du som chef/ombudsman kommer att vara delaktig i varje verksamhetskontors utveckling.

Startdatum enligt ök.

Vid frågor om tjänsten kontaktar du:

Kristina Svensson, ordförande ABF Borlänge Nedansiljan 070 3799406 eller Nuvarande Chef Cilla Rohdin 070 2475969

Facklig representant Handelsanställdas förbund Rikard Rudolfsson 070- 2907694

Ansökan och meritförteckning /CV via mejl cilla.rohdin@abf.se