Hoppa till huvudinnehåll

ABF Borlänge Nedansiljan söker Ombudsman/chef

Publicerad

ABF Borlänge Nedansiljan söker Ombudsman/chef

Vi söker en ombudsman som är väl förtrogen med arbetet i idéburna organisationer och väl förankrad i arbetarrörelsens värderingar.

Som ombudsman är du ABF Borlänge-Nedansiljans verkställande chefstjänsteman. Du är också avdelningens ansikte utåt och är direkt underställd den förtroendevalda styrelsen. Arbetsuppgifterna är i huvudsak inriktade på att leda och utveckla verksamheten enligt avdelningens beslutade mål tillsammans med övriga medarbetare.

I uppdraget som ombudsman ansvarar du för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du bidrar till att upprätta goda relationer och kontakter med medlems- och samverkansorganisationer samt andra aktörer inom folkbildningen i Dalarna. Du är entreprenörsmässig och nytänkande, och samtidigt arbetar strategiskt och långsiktigt för att möta avdelningens utmaningar.

Din kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av folkbildnings- och folkrörelsearbete och delar ABF:s och arbetarrörelsens grundläggande värderingar. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell organisation, krävs för tjänsten. Erfarenhet av arbete som chef/ombudsman är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta i projekt.

Du har flera års erfarenhet av ekonomi, budget och ekonomisk uppföljning. God administrativ och kommunikativ förmåga liksom god vana vid att arbeta i digitala verktyg är också viktigt. Erfarenheter av kvalitetsarbete och av att arbeta i studieförbundens gemensamma verksamhetssystem Gustav är meriterande.

Som person är du relationsskapande och bygger förtroende och tillit såväl internt i organisationen som i relationen till externa parter. Du är en inkluderande och tydlig ledare som inbjuder till delaktighet och eget ansvarstagande. Vi värdesätter goda ledaregenskaper som bidrar till att dina medarbetare växer och trivs i sina roller, samt att du delar med dig av dina kunskaper och leder med goda exempel. Det är viktigt att du är van vid att leda medarbetare som jobbar med frihet under ansvar. Själv är du prestigelös, ansvarsfull och lösningsorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort och egen bil är ett krav-

Anställningsform

Anställningen är tillsvidareanställning om 100% med huvudsaklig placeringsort i Borlänge. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten är målstyrd så kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan med personligt brev och meritförteckning senast 19 februari 2023 ställd till pia-lena.andersson@abf.se .Vi gör urval fortlöpande och kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden är slut. Vid frågor om tjänsten kontakta ombudsman Pia-Lena Andersson, pia-lena.andersson@abf.se eller 070-713 40 60, ordförande Kristina Svensson, e.kristina.svensson@outlook.com eller 070-379 94 06.

Facklig representant: Linnéa Hedman, linnea.hedman@abf.se eller 076-800 19 44.