Hoppa till huvudinnehåll

ABF Dala Finnmark söker en ny ombudsman/chef

Publicerad

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Folkbildning är utbildning och bildning utanför den traditionella skolvärlden. I Sverige sker folkbildningen främst i studieförbund och på folkhögskolor. Med verksamhet i hela landet, 59 medlemsorganisationer 53 organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 tusen deltagare årligen är ABF Sveriges ledande studieförbund.

ABF Dala Finnmark är en avdelning med verksamhet i sju kommuner i västra och norra Dalarna. Vår huvudexpedition ligger i vårt ABF-hus i Ludvika men verksamhetslokaler finns även i våra övriga kommuner. Vi är idag 12 medarbetare som tillsammans arbetar med att organisera och genomföra lokal folkbildningsverksamhet samt att driva två fritidsgårdar.
För oss är samverkan med våra medlems- och samverkansorganisationer en central del i arbetet och tillsammans med dem strävar vi efter att tillgodose deras bildningsbehov och ge tillgång till kultur både i form av upplevelser och eget skapande.
All vår verksamhet tar sin utgångspunkt i ABFs Idéprogram där vi särskilt väljer att lyfta fram nedanstående punkter för att belysa vår identitet.

  • ABF vill genom en fri och frivillig bildningsverksamhet, grundad på jämlikhetens, solidaritetens och demokratins principer främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
  • ABF strävar efter ett samhälle som bejakar alla människors lika rätt att vara olika. Ett samhälle där människovärdet är viktigare än marknadsvärdet och där demokratin är överordnad marknaden. Ett samhälle och en värld med en hållbar och solidarisk utveckling som kan möta dagens och framtidens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter.

Vi söker nu en ny ombudsman som är väl förtrogen med arbete i idéburna organisationer och djupt rotad i arbetarrörelsens värderingar. Du bör ha en gedigen erfarenhet av att leda personal och av att arbeta med idé- och målstyrning. Du är relationsskapande och bygger förtroende och tillit såväl internt i organisationen som i relationen till externa parter. Som ledare är du inkluderande och tydlig, du inbjuder till delaktighet och eget ansvarstagande. Meriterande är om du har god erfarenhet av att söka medel för- och att arbeta i projekt.

I uppdraget som ombudsman ansvarar du för:

  • Driva arbetet och att uppnå uppsatta mål på uppdrag av styrelsen
  • Att leda och utveckla det dagliga arbetet på avdelningen
  • Verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö
  • Att upprätta goda relationer och kontakter med medlems- och samverkansorganisationer samt företrädare för kommun och region. Du samverkar också med övriga ABF-enheter i länet.
  • Att skapa förutsättningar för att samtliga medarbetare på bästa sätt skall kunna vara med och bidra till att uppfylla uppsatta mål.

I tjänsten som ombudsman på ABF Dala Finnmark krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana samt att du har körkort med tillgång till egen bil.

Ansökan med CV skickas med e-post till: goran.magnusson@abf.se märkt Ombudsman. Vid frågor om tjänsten kontakta avdelningens ordförande Göran Magnusson på e-post (se ovan) eller på telefon 070-5131792

Vid fackliga frågor kontaktas ABFs Ombudsmannaklubbs ordförande Jörgen Danielsson på e-post: jorgen.danielsson@abf.se

Sista ansökningsdag: 220311

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse