Hoppa till huvudinnehåll

Minska smittspridningen av Covid19

Publicerad

Vi lever i den märkligaste av tider och när vi nu går in i en period på året då gemenskap med familj och vänner känns som det mest naturliga och efterlängtade är vi ändå tvingade att avstå stora delar av detta för allas gemensamma hälsa och säkerhet.

I samband med att Region Dalarna införde särskilda restriktioner för att hindra smittspridningen följde vi på ABF givetvis dessa och ställde omedelbart in verksamheter som inte direkt kunde ställas om till digitala möten. Vårt förbundskontor har idag den 23/11 gått ut med nedanstående meddelande vilket understryker vikten av de försiktighetsåtgärder vi vidtagit.

I ett läge när staten vädjar till människor att undvika kontakter med människor man inte delar hushåll med, ska ABF inte i någon form medverka till att rekommendationer bryts. 
Ett enda sjukdomsfall kopplat till vår verksamhet är ett för mycket. 
ABFs förbundsledning förtydligar därför våra interna rekommendationer: 

Ställ om, digitalisera, skjut upp eller ställ in all planerad fysisk verksamhet. 

Denna rekommendation gäller tills vidare, och inkluderar förutom verksamheten även våra arbetsplatser.

Att inte låta människor träffas, att inte vara en mötesplats, att låta våra lokaler stå tomma strider mot allt vi i vanliga fall står för, men i det långa loppet är att hålla i och hålla ut just nu det enda och bästa sättet för att på sikt kunna göra en annan värld möjlig. 

Tills vi kan mötas fysiskt igen fortsätter ABF jobba för att ställa om istället för att ställa in. 
Annica Dahl
Förbundssekreterare

ABF Dala Finnmark vill förtydliga att vi tillsvidare alltså ställer in alla fysiska träffar i ABFs arrangemang oavsett om dessa sker i ABFs egna lokaler eller på andra platser och ber alla ledare och deltagare att ta ansvar för att detta beslut efterlevs. Sannolikt är det bästa sättet för att så snart som möjligt kunna få träffas som vanligt igen.

Vi bjuder också in alla som önskar att lära sig mer om digitala verktyg, för att kunna ställa om verksamheten temporärt, till digitala utbildningar och vi kommer att göra vårt yttersta för att stötta er med att komma igång med ett nytt annorlunda arbetssätt som åtminstone gör det möjligt att hålla samtalet vid liv även om det aldrig kan ersätta den känsla som finns i att mötas på plats i samma rum.

ABFs expeditioner är tillsvidare stängda för besök och vi i personalen arbetar så långt det är möjligt hemifrån.

Det innebär att vi inte heller kan vara med på traditionella möten eller att man kan träffas för att prata en stund men vi finns tillgängliga på telefon och mail och det är alltid möjligt att ordna ett digitalt möte.

Det är en hård och mörk period som vi nu befinner oss i men det kommer bättre tider – om vi tillsammans hjälps åt med att följa råd och restriktioner kommer vägen att bli både kortare och mindre smärtsam och det klarar vi tillsammans!

Nu önskar vi alla den bästa tänkbara adventstid även om den inte blir lik någon vi tidigare varit med om!

Patrik Årman
Ombudsman ABF Dala Finnmark