Hoppa till huvudinnehåll

ABFs förbundsexpedition söker webbansvarig kommunikatör

Publicerad

Som webbansvarig kommunikatör på ABFs förbundsexpedition i Stockholm kommer du att ha en projektledande roll och driva utveckling samt förvaltning av ABFs webbplatser. Du ingår i en grupp om sex personer på kommunikationsavdelningen.

Om ABF

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är politiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår förbundsexpedition i Stockholm är en arbetsplats som värderar öppenhet, gott bemötande och mångfald. 

Som ett led i vår digitala utveckling stärker vi nu upp vår kommunikationsavdelning och söker en webbansvarig kommunikatör som vill bidra med ett arbete som är betydelsefullt för många.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som webbansvarig kommunikatör på ABFs Förbundsexpedition i Stockholm kommer du att ingå i en grupp om sex personer som bland annat arbetar med opinionsbildning, innehåll till digitala kanaler, grafisk formgivning och service till ABFs avdelningar runtom i Sverige.

Du har en projektledande roll och driver utveckling och förvaltning av ABFs alla webbplatser. Med webboptimering och analys ser du till att webben är attraktiv, lättanvänd och har hög användarvänlighet.

Du är länken mellan kommunikation och IT och stödjer och utbildar kollegor och våra lokala avdelningar. Du deltar i den gemensamma kommunikationsplaneringen samt i olika projekt och samarbeten och tillsammans med övriga gruppen hanterar du också vår synlighet i sociala medier.

Kvalifikationer, erfarenhet och profil

Du har ett stort personligt intresse av digitala trender och webbutveckling. Du har erfarenhet av behovsdriven utveckling inom webb där förbättringar ger nytta för målgruppen och bidrar till verksamhetsmålen. Du trivs i ett högt arbetstempo och kommer med egna idéer som du driver och utvecklar.

Det är viktigt att du har tillräckligt med teknisk kunskap för att samarbeta effektivt med både IT-avdelningen, verksamheten och externa leverantörer. Du är en skicklig skribent och kommunikatör och kan tolka data och optimera webben utifrån din noggranna analys.

Episerver eller liknande publiceringsverktyg är välbekant för dig och du vet hur man använder SEO på bästa sätt. Har du även kunskap i Indesign är det ett plus men inget krav. Du är en god projektledare som tycker om att ta ansvar.

Du har en relevant eftergymnasial utbildning och några års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell organisation.

Som person är du öppen och lyhörd och brinner för att driva en organisation framåt mot uppsatta mål. Du delar våra värderingar om allas lika värde, har ett engagemang och bakgrund inom civilsamhället och vill jobba för en organisation inom arbetarrörelsen.

Mer information och ansökan

Tjänstgöringsgrad: Heltid
Lön: Enligt kollektivavtal mellan KFO & Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden.
Facklig representant: Johanna Mårtensson, 08-613 50 62, johanna.martensson@abf.se
Placeringsort: Olof Palmes Gata 9, 111 37 Stockholm

Vi samarbetar med Jurek Marketing & Communication i denna rekrytering. För ytterligare information om tjänsten kontakta Victoria Tjernström, victoria.tjernstrom@jurek.se eller Martina Alexandersson, martina.alexandersson@jurek.se.

Varmt välkommen att söka tjänsten via Jureks hemsida (extern länk)