Hoppa till huvudinnehåll

ABFs förbundsexpedition söker en nationell samordnare

Publicerad

Tjänsten är ett vikariat som nationell samordnare för politiska studier.

Brinner du för folkbildning, politik och folkrörelsearbete? 

Vi söker en person ett vikariat som nationella samordnare på ABFs förbundsexpedition. Tjänsten innebär löpande ansvar för att driva, samordna och stödja verksamhetsutveckling inom ABF-organisationen samt för medlems- och samarbetsorganisationer. I tjänsten ligger fokus på medlemsorganisationer som arbetar med politiskt arbete, både partier och intressepolitiska organisationer. I tjänsten ingår projektledning, att producera material och studiehandledningar, omvärldsbevakning, att samordna större arrangemang och nätverksträffar, vara ett stöd inom olika verksamhetsområden samt att samordna nationella folkbildningsinsatser och satsningar.  

Dina egenskaper 

Du har en god kunskap om och känsla för folkbildning och är en driven verksamhetsutvecklare. För att trivas i rollen är du en van och engagerad projektledare. Du är analytisk och självständig med väl utvecklad samarbetsförmåga och du har lätt för att skapa kontakter. Vi tänker oss att du har erfarenhet av att arbeta med föreningar och organisationer inom det politiska civilsamhället, men även med att du kan formulera dig väl i text och analysera samhällsutveckling. Du är ansvarstagande, handlingskraftig och strategisk. Dhar också ett politiskt intresse, ett normkritiskt perspektiv och är väl uppdaterad i samhällsfrågor, samt delar arbetarrörelsens värderingar. 

Din bakgrund 

Du har eftergymnasial påbyggnadsutbildning, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, och tre till fyra års arbetslivserfarenhet av projektledning, verksamhetsutveckling, verksamhetsledning eller motsvarande område som bedöms relevant. För tjänsten krävs att du har grundläggande folkbildningskunskaper. Erfarenhet från folkrörelseorganisation eller annan ideell verksamhet är meriterande. Du har goda kunskaper i Office-paketet samt kommunicerar väl i tal och skrift. 

Vad kan vi erbjuda dig?  

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens vilka vi förutsätter att du delar. Grundarna är Socialdemokraterna, Landsorganisationen och Konsumentkooperationen. Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. ABFs förbundsexpeditionen är en arbetsplats som värderar öppenhet, gott bemötande och mångfald. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och betydelsefulla för många. 

Sista ansökningsdag: 2020-08-03 
Tillträdesdag: Tillträde snarast enligt överenskommelse 
TjänstgöringsgradVikariat 12 månader, Heltid 
Lön: Enligt kollektivavtal mellan KFO & Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden 
Facklig representantFaaid Ali-Nuur08-613 50 65 eller faaid.ali-nuur@abf.se 
Placeringsort: Olof Palmes gata 9, 111 37 Stockholm  

Ansökan med cv e-postas till rekrytering@abf.se märkt med ”Vikariat: nationell samordnare”. Vi intervjuar löpande, med uppehåll under juli. Vid frågor om tjänsterna var god kontakta verksamhetschef Hanna Kharazmi Holmer 08-613 50 73, hanna.holmer@abf.se  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.