Hoppa till huvudinnehåll

Webbansvarig kommunikatör

Publicerad

ABFs förbundsexpedition i Stockholm söker dig som vill bidra med ett arbete som är betydelsefullt för många och som vill bli vår nästa webbansvariga kommunikatör till  kommunikationsavdelningen.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som webbansvarig kommunikatör på ABFs förbundsexpedition i Stockholm kommer du att ingå i en grupp om sex personer som bland annat arbetar med varumärket, opinionsbildning, innehåll till digitala kanaler, grafisk formgivning och stöd till ABFs avdelningar runtom i Sverige.

Du har en projektledande roll och driver utveckling och förvaltning av ABFs alla webbplatser. Med webboptimering och analys ser du till att webben är attraktiv, lättanvänd och har hög användarvänlighet. Du är länken mellan Kommunikation och IT och stödjer och utbildar kollegor samt våra lokala avdelningar. Du deltar i den gemensamma kommunikationsplaneringen och innehållsarbetet samt i olika projekt och samarbeten.  

En viktig del av ditt arbete är att flytta vår internkommunikation till SharePoint, ett projekt som du driver tillsammans med IT.  

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har ett stort personligt intresse av digitala trender och webbutveckling. Du har erfarenhet av behovsdriven utveckling inom webb där förbättringar ger nytta för målgruppen och bidrar till verksamhetsmålen. Du trivs i ett högt arbetstempo och kommer med egna idéer som du driver och utvecklar.  

Det är viktigt att du har tillräckligt med teknisk kunskap för att samarbeta effektivt med både IT-avdelningen, verksamheten och externa leverantörer.  

Du är en skicklig skribent och kommunikatör och kan tolka data och optimera webben utifrån din noggranna analys. Episerver eller liknande publiceringsverktyg är välbekant för dig och du vet hur man använder SEO på bästa sätt. Har du även kunskap i InDesign är det ett plus men inget krav.  

Du är en god projektledare som tycker om att ta ansvar. Du har en relevant eftergymnasial utbildning och några års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell eller facklig organisation.  

Din profil

Som person är du öppen och lyhörd och brinner för att driva en organisation framåt mot uppsatta mål. Du delar våra värderingar om allas lika värde, har ett engagemang och bakgrund inom civilsamhället och vill jobba för en organisation inom arbetarrörelsen. Vi kommer att ta hänsyn till erfarenheter och personliga egenskaper som passar för att bygga upp en bred och hållbar kompetens i arbetsgruppen. Vi strävar efter mångfald och välkomnar sökanden av olika etnicitet, kön och ålder. 

Tjänstgöringsgrad: Heltid
Lön: Enligt kollektivavtal mellan KFO & Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden.
Facklig representant: Faaid Ali-Nuur, 08 -613 50 65, faaid.ali-nuur@abf.se.
Placeringsort: Olof Palmes Gata 9, 111 37 Stockholm 

Vi samarbetar med Jurek Marketing & Communication i denna rekrytering.

För ytterligare information om tjänsten kontakta

Cajsa Malm, cajsa.malm@jurek.se, eller Martina Alexandersson, martina.alexandersson@jurek.se

Till platsannonsen på Jurek och ansökningslänk.

Varmt välkommen att söka.

Om Arbetarnas Bildningsförbund

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är politiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår förbundsexpedition i Stockholm är en arbetsplats som värderar öppenhet, gott bemötande och mångfald.