Hoppa till huvudinnehåll

Löneadministratör till ABF i Karlstad

Publicerad

Arbetsuppgifter

ABFs förbundsexpedition i Karlstad har som uppgift att ge service till ABF-avdelningarna i ekonomi, lön, personaladministration samt verksamhetsuppföljning. I rollen som löneadministratör kommer du ingå i ett team med ekonomer och verksamhetsadministratörer som leds av en teamledare. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att utifrån olika typer av löneunderlag och filinläsningar hantera hela löneprocessen åt våra ABF-avdelningar. Du kommer att sköta efterrapportering såsom underlag till ekonomi, semesterlöneskulder, statistik och pensionsrapporteringar samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter för en löneadministratör. I rollen ingår också att stötta chefer och medarbetare inom organisationen samt teamet i sin helhet.

ABF arbetar med flera kollektivavtal och löner till flera olika föreningar vilket ger en stor mängd interna och externa kontakter.

Egenskaper

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss, och det är centralt att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra vårt arbete och tror att du vill vara en del i det. Analytisk inriktning, positiv inställning samt din förmåga till struktur, noggrannhet, flexibilitet, effektivitet och samarbete tillsammans med din prestigelöshet är avgörande för ett bra resultat.

Utbildning och erfarenhet

Vi på ABF värderar dina personliga egenskaper högt men för att lyckas i rollen behöver du viss erfarenhet från arbete med lön samt goda kunskaper i office 365. Kanske har du några års arbetslivserfarenhet från delar eller hela löneprocessen och vill bredda dina kunskaper i en ny organisation? Du skulle även kunna ha en nyligen avslutad YH-utbildning med inriktning lön och tillhörande praktik. Eller så har du en bakgrund där du arbetat till viss del med lön – och vill fortsätta utvecklas mer specialiserat.

Har du dessutom erfarenhet från löne- och personalsystemet Agda ser vi det som meriterade. För denna tjänst är det viktigt att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift samt delar arbetarrörelsens värderingar. Vi strävar efter en ökad mångfald på arbetsplatsen.

Om verksamheten

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna (SAP), Landsorganisationen (LO) och Konsumentkooperationen (KF). Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. ABF består av 59 medlemsorganisationer, 53 organisationer med samarbetsavtal och är uppbyggt som en federation med en förbundsexpedition på nationellt plan och 51 lokalavdelningar samt 22 distrikt runtom i hela landet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar ABF med Jurek. Med anledning av sommarsemester kommer de första telefonintervjuerna i rekryteringsprocessen att ske från vecka 33 men du är välkommen med din ansökan redan idag via www.jurek.se Om du har frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angeliqa Haapanen på angeliqa.haapanen@jurek.se

Sista ansökningsdag: 20 augusti 2021

Tillträdesdag: enligt överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: heltid

Lön: enligt kollektivavtal mellan FREMIA och Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden.

Facklig representant: Lena Brandt lena.brandt@abf.se 08-6135119

Placeringsort: Gräsdalsgatan 9, Karlstad

Ansökningslänk: Jurek.se | Löneadministratör till ABF i Karlstad