Hoppa till huvudinnehåll

Cirkelledarutbildningar hösten 2022

Publicerad

Som ett första steg i cirkelledarutbildning inom ABF, erbjuder vi aktiva, nyblivna och kommande cirkelledare denna heldagsutbildning:

Cirkelledarutbildning Grund
- en introduktion till fortsatta ledarutbildningar inom ABF

Cirkelledaren är basen inom folkbildningen och ABF. Du är den som för arbetet i studiecirkeln framåt, förbereder träffarna och ser till att arbetsklimatet blir så bra som möjligt, oavsett vilket ämne det handlar om. Du är en guide, en ledare och en inspiratör, vars ansvar är att känna till
cirkelmetodikens grunder och hur man skapar engagemang i gruppen.

Nu bjuder ABF Gävleborg in till grundläggande ledarutbildning för dig som är cirkelledare. Utbildningen genomförs på olika platser i vårt län och du har möjlighet att anmäla dig till det tillfälle som passar dig bäst. Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch.

Under utbildningen kommer vi att gå igenom ämnen som:
Vad är folkbildning (i jämförelse med utbildning)?
Lär känna ditt ABF
Arrangemangsformer och hur jag fyller i listan
Regelverk och ramar
Min roll som ledare.
Exempel på lärande metoder inom cirkelpedagogiken.

Söndag 18 september 09.00 - 16.00 i Hudiksvall
Söndag 25 september 09.00 - 16.00 i Bergsjö
Söndag 25 september 09.00 - 16.00 i Gävle
Söndag 25 september 09.00 - 16.00 Digital 
Söndag   9 oktober 09.00 - 16.00 i Söderhamn
Söndag 23 oktober 09.00 - 16.00 i Sandviken
Söndag 13 november 09.00 - 16.00 i Bollnäs
Söndag 20 november 09.00 - 16.00 Digital

Cirkelform tre träffar. (3/11, 9/11 och 17/11)  18.00 - 20.30 Hofors Folkets Hus

Du anmäler dig till respektive kurs genom att klicka på det datum du önskar gå så kommer du till en anmälningslänk, senast tre veckor före kursstart. Har du inte möjlighet att anmäla dig via länk går den bra att maila anmalan.gavleborg@abf.se eller skicka per post till ABF Gävleborg, N Stapeltorgsgatan 6, 803 20 Gävle

Cirkelledarutbildning Fortsättning 

Efter din grundutbildning är det dags att gå vidare till våra fortsättningskurser som genomförs som internat på Brunnsviks folkhögskola (ett samarbete med ABF Dalarna)

Välkommen till två utbildningstillfällen där givande samtal blandas med konkreta övningar och exempel. Du får även tillfälle att träffa andra cirkelledare och utbyta erfarenheter. Allt inramas av den historiska folkbildningsatmosfären som finns på Brunnsvik.

Pedagogisk fortsättning, folkbildningens pedagogik och att lära i grupp, genomförs den 15-16 oktober 2022

Du delta kostnadsfritt och ABF Gävleborg står för din kost, logi samt resa om du är verksam cirkelledare i Gävleborg.

För att anmäla dig till dessa utbildningar ska du genomgått Cikelledarutbildning Grund samt vara aktiv som cirkelledare 2022 hos någon av våra avdelningar, Hofors, Gästrikebygden, Västra Hälsingland eller Hälsingekusten. Prata med din kontakt på avdelningen och berätta vilken utbildning du är intresserad av så ser de till att din anmälan sänds till ABF Gävleborg.

Kom ihåg att meddela eventuella behov av specialkost och annat som ABF bör veta för att din kursupplevelse ska bli så bra som möjligt.

Efter utbildningarna har du fått ny kraft och inspiration att fortsätta studiecirkelarbetet, vare sig du är ny eller har viss erfarenhet av att arbeta i studiecirkel.

Välkommen med din anmälan!