Hoppa till huvudinnehåll

Cirkelledarutbildningar 2023

Publicerad

Som ett första steg i cirkelledarutbildning inom ABF, erbjuder vi aktiva, nyblivna och kommande cirkelledare denna heldagsutbildning:

Cirkelledarutbildning Grund
- en introduktion till fortsatta ledarutbildningar inom ABF

Som cirkelledare är du en viktig kugge i det ständigt pågående folkbildningsarbetet hos ABF. Folkbildningen är ett sätt att göra kunskap tillgänglig för alla människor i vårt samhälle. 

Du är den som för arbetet i studiecirkeln framåt, förbereder träffarna och ser till att arbetsklimatet blir så bra som möjligt, oavsett vilket ämne det handlar om. Du är en guide, en ledare och en inspiratör, vars ansvar är att känna till cirkelmetodikens grunder och hur man skapar engagemang i gruppen.

Nu bjuder ABF Gävleborg in till grundläggande ledarutbildning för dig som är cirkelledare. Utbildningen genomförs på olika platser i vårt län och du har möjlighet att anmäla dig till det tillfälle som passar dig bäst. Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch.

Under utbildningen kommer vi att gå igenom ämnen som:
Vad är folkbildning (i jämförelse med utbildning)?
Lär känna ditt ABF
Arrangemangsformer och hur jag fyller i listan
Regelverk och ramar
Min roll som ledare
Exempel på lärande metoder inom cirkelpedagogiken

22-23 februari Gävle
10 mars Hofors
19 mars Bergsjö
26 mars Bollnäs
26 mars Sandviken
16 april Hudiksvall 
4 juni Bollnäs
1 oktober Söderhamn
29 oktober i Bollnäs

Du anmäler dig till respektive kurs genom att klicka på det datum du önskar gå så kommer du till en anmälningslänk, senast tre veckor före kursstart. Har du inte möjlighet att anmäla dig via länk går den bra att maila anmalan.gavleborg@abf.se eller skicka per post till ABF Gävleborg, N Stapeltorgsgatan 6, 803 20 Gävle

 

Pedagogisk FORTSÄTTNING, folkbildningens pedagogik, ABFs historia och att lära i grupp

Efter din grundutbildning är det dags att gå vidare till vår fortsättningsutbildning som genomförs under 3 dagar. Dom första två dagarna genomför som internat på Kursgården Gläntan den 9-10 december. Dag tre genomförs digitalt i början på nästa år.

Under fortsättningsutbildningen gör vi en djupdykning i ABF och folkbildningens historia, lär oss mer om att leda grupprocesser samt arbeta med studiecirkelns pedagogik.

Det blir tre intensiva kursdagar med både eget och gemensamt arbete, diskussioner, grupparbeten och egna reflektioner. Givande samtal blandas med konkreta övningar och exempel.

För att anmäla dig till denna utbildning ska du genomgått Cikelledarutbildning Grund samt vara aktiv som cirkelledare 2023 hos någon av våra avdelningar, Hofors, Gästrikebygden, Västra Hälsingland eller Hälsingekusten. Prata med din kontakt på avdelningen och berätta vilken utbildning du är intresserad av så ser de till att din anmälan sänds till ABF Gävleborg. Du kan även skicka din intresseanmälan till anmalan.gavleborg@abf.se så kontrolleras din anmälan mot aktuell avdelning. 

Kom ihåg att meddela eventuella behov av specialkost och annat som ABF bör veta för att din kursupplevelse ska bli så bra som möjligt.

Efter utbildningarna har du fått ny kraft och inspiration att fortsätta studiecirkelarbetet, vare sig du är ny eller har viss erfarenhet av att arbeta i studiecirkel.

Välkommen med din anmälan!