Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges bästa ABF-avdelning söker ombudsman

Publicerad

Vi söker en ombudsman som är väl förtrogen med arbetet i idéburna organisatoner och djupt rotad i arbetarrörelsens värderingar.

Du som ledare är relationsskapande, inkluderande och bygger förtroende mot nuvarande och nya samarbetspartners. Du som person är empatisk och lösningsfokuserad.

Du utforskar möjligheter att utveckla det starka och engagerade förenings- och kulturlivet på Gotland. Vi söker en person som har ett personalansvar som präglas av ett tillvaratagande och utvecklande ledarskap.

I uppdraget som ombudsman ansvarar du för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt

  • att driva arbetet och att uppnå uppsatta mål på uppdrag av styrelsen
  • att skapa förutsättningar för att medarbetare på bästa sätt ska bidra till att uppfylla uppsatta mål
  • att upprätta goda relationer och kontakter med medlems- och samverkansorganisationer samt andra aktörer inom folkbildningen och Region Gotland
  • att vara entreprnörsmässig och nytänkande, och samtidigt arbeta strategiskt och långsiktigt för att möta avdelningens utmaningar.

Om ABF Gotland

ABF Gotland bildades 1925 och har i dag 37 medlemsorganisationer och ett 30-tal samverkansparter. Vi har cirka 130 cirkelledare under ett verksamhetsår. Vi samarbetar med övriga studieförbund inom ramen för Gotlands Bildningsförbund. ABF Gotland har sin expedition i Arbetarrörelsens hus i Visby.

Den största utmaningen ABF Gotland har nu, när pandemin inte är lika akut, är att stödja medlemsorganisationerna för att öka deras aktivitet. Även vidmakthålla folkbildningens starka värde och bidra till att hålla debatten levande i både ord och handling. 

Att leva och bo på Gotland är annorlunda på grund av ö-läget, men å andra sidan är avstånden mellan människor och organisationer små. Ön erbjuder ett rikt kulturliv med många engagerade personer både på professionell och amatör mässig basis och en ständigt skiftande natur.

Meriterande

Facklig och/eller politisk erfarenhet.

Krav

Körkort och egen bil.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid och tillsvidare, där provanställning tillämpas. Lön och andra förmåner enligt kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 2023-01-15. Din ansökan i form av CV och personligt brev mailas till felix.jonsson@abf.se.

Kontakt mer mer information

Felix Jonsson, ordförande, tfn 073-768 22 63

Lotta Ekwall-Ericson, ombudsman, tfn 0498-20 37 67

Facklig kontakt: Mathias Pettersson, ombudsman Handels avdelning 20, tfn 010-450 86 47. Avdelningens huvudnummer 0771-666 444.