Hoppa till huvudinnehåll

Rapportera verksamhet

All rapportering av folkbildningsverksamhet sker digital. Här är en kort guide hur du gör.

För att kunna rapportera närvaro (som cirkelledare) samt också skapa arrangemang (som studieorganisatör) behöver du ha ett webbkonto hos ABF Gotland. Det skapar vi åt dig, och förutsättningen är att du har ett mobilnummer och en mejladress som är registrerade hos oss.

Du surfar in på arretjanst.abf.se på en dator, surfplatta eller smartphone. Användarnamnet är ditt personnummer, och lösenordet har du fått när ditt webbkonto skapades. Har du inte lösenordet kvar, klickar du på "Glömt lösenord" längst ner, så får du ett mejl med ett nytt. Önskar du ett eget lösenord, klickar du på din profil i övre högra hörnet när du är inloggad.

Studiecirkel och annan folkbildning

  1. Anmäl studiecirkeln till ABF Gotland, antingen via blanketten som du kan ladda ner, fylla i och sedan mejla till info.gotland@abf.se, eller - om du är studieorganisatör med behörighet - så skapar du cirkeln direkt i e-tjänsten.
  2. ABF registrerar din studiecirkel och du får ett mejl om att ditt arrangemang nu finns i e-tjänsten.
  3. Efter varje träff loggar du in på e-tjänsten (se ovan) och fyller i vilka som deltog samt hur många studietimmar ni sågs.
  4. När alla träffar är klara: klicka på signera, signera med Bank-ID (om du saknar Bank-ID får du i stället signera via en verifieringskod på SMS).

Kulturarrangemang (inför publik)

  1. Anmäl arrangemanget till ABF Gotland, antingen via blanketten som du kan ladda ner, fylla i och sedan mejla till info.gotland@abf.se, eller - om du är studieorganisatör med behörighet - så skapar du arrangemanget direkt i e-tjänsten. Observera att det ska ske innan arrangemanget äger rum, ingen efterrapportering.
  2. ABF registrerar ditt arrangemang och du får ett mejl om att det nu finns i e-tjänsten.
  3. Efter arrangemanget loggar du in på e-tjänsten (se ovan) och rapporterar antal medverkande (den/de som uppträdde), antal publik och hur stor del som var kvinnor.
  4. Klicka på signera, signera med Bank-ID (om du saknar Bank-ID får du i stället signera via en verifieringskod på SMS).

_____________ 

Manualer och hjälp

Manualer för hur du använder e-tjänsten finns på webben när du loggat in. Där hittar du både filmer och manualer i text. Klicka på "Hjälp" för att se videos.

Frågor

Har du frågor kring e-tjänsten eller rapportering, är du välkommen att mejla oss på info.gotland@abf.se eller ringa 0498-20 37 50.