Hoppa till huvudinnehåll

Hervors, 84 år, livesända högläsning blev viral

Istället för att ställa in på grund av coronaviruset valde Stina Näslund, på ABF Västernorrland, att låta författaren och Sollefteåprofilen Hervor Sjödin, 84 år, läsa live via Facebook. Resultatet: över 9 000 tittare istället för de vanliga 10-15 personerna som brukar dyka upp.

Författaren Hervor Sjödin, 84 år, från Sollefteå hade fått i uppdrag av ABF Västernorrland att presentera lokal litteratur från länet, under åtta måndagar i rad. En högläsning som i normala fall äger rum på Café Petter i Sollefteå, där cirka 10-15 människor brukar dyka upp.

På grund av smittorisken den 16 mars valde dock Stina Näslund, på ABF Västernorrland, att göra om det fysiska arrangemanget till en livesändning via Facebook. Med hjälp av dubbelhäftande tejp på en blomkruka skapades ett provisoriskt stativ. Resultatet är att över 9 000 personer har sett och hört Hervors läsning i skrivande stund.

Nu kommer Hervor att fortsätta läsa och berätta om en ångermanländsk författare varje måndag klockan 18.00 på ABF Västernorrlands Facebooksida. Och succén fortsätter för Hervor Sjödin. Efter ABF Västernorrlands lyckade livesändning ville bland annat även TV4 sända live med henne.

Externa länkar:

Bild: Hervor Sjödin i TV4:s program "Efter fem".

PUFF OM DIGITALA VERKTYG