Hoppa till huvudinnehåll

Vernissage

Publicerad

Lena Brolin och Robert Brolin bjuder in till vernissage.

Måndagen den 2 september kl 15-17 bjuder Lena och Robert Brolin in till sin gemensamma utställning i ABF lokaler i Halmstad. Där kommer ni under hösten kunna se Lenas tavlor och Roberts fotografier.

Robert Brolin fotograferar huvudsakligen natur och landskap. Framför allt i Halland med omnejd. Tar gärna med sig kameran ut till vackra naturreservatet på Getterön för att fånga bilder på fåglar. Har haft fotografi som hobby i många år, men på senare tid gjort det till en näringsverksamhet genom sitt företag Brolins foto, som numer är en del av företaget Kärnhuset, vilket tidigare drevs av hans fru Lena.

Lena Brolin målar oftast i akryl eller blandteknik, både intuitivt och motivbaserat, och infogar gärna natur- återbruksmaterial i sina bilder. Lena gillar även att göra tredimensionella alster i olika material.

Återbrukstanken går som en röd tråd genom hela Lenas konstnärskap, allt kan bli något, omvandlas och få ett nytt liv. Och ofta kan ett material i sig ge henne inspiration till ett helt nytt verk.

Lena ser lekfullheten som en väldigt viktig del av sitt skapande. Det är själva glädjen i skapandeprocessen som lockar henne. Varje bild blir en spännande resa som leder mig in på nya spår och ut på outforskad mark säger Lena vidare.

Konst är ju ett äventyr man aldrig kan tröttna på säger Lena avslutande.