Hoppa till huvudinnehåll

ABFs e-listesatsning 2020

Vi på ABF vill bli bättre på att använda oss av digital närvaro­rapportering för studiecirklar och annan folkbildning. Vi strävar efter att i högre grad komma bort från pappershantering och övergå till så kallad e-lista. Under 2020 satsar vi lite extra på att stötta våra folkbildare att göra den förflyttningen, bland annat genom en tillfällig höjning av det pedagogiska stödet. I videon här nedanför visar Uppsalaprofilen Jacke Sjödin hur enkelt du kommer igång med e-listan!

ABF i Uppsala län följer noga utvecklingen kring den pågående pandemin. Beman­ningen och öppethållandet kan variera från dag till dag. Om personal inte är på plats nås vi via telefon eller e-post – kontaktuppgifter hittar du här! I enlighet med Folkhälsomyndighetens nuvarande rekom­mendationer vill vi starkt poängtera följande:

Varför?

E-listan är säkrare ur ett kvalitetsperspektiv, och risken för felaktigheter i rapporteringen minskar. Det fören­­k­lar också den administrativa logistiken, vilket frigör tid för att förbättra och utveckla folkbildningsverksamheten. Men framförallt är e-listan tänkt att förenkla och minska arbetet för cirkelledare, studieorganisatörer och arrangörer. Vi vill därför uppmuntra alla som ansvarar för tidrapportering att ge detta en chans – med lite träning kommer det att underlätta för oss alla! 

Vad behövs för att gå över till e-lista?

Du behöver ha en dator med internetupp­kopp­ling, en mobiltelefon och en mailadress. Dessutom behövs ett konto på narvaro.abf.se, där rapporteringen sker – kontakta din verksamhetsutvecklare på ABF så skapar denne ett konto åt dig och skickar inloggnings­uppgifter via e-post.

Hur gör man?

Titta på vår instruktionsfilm här på sidan. Du kan även klicka på länken "Så här gör du – steg för steg" för en instruktionsmanual. Det finns även länkar där du kan få svar på de vanligaste frågorna. Om du känner att du behöver mer stöd så är du mycket välkommen att kontakta din ver­k­samhetsutvecklare på ABF. Vi kommer att göra vårt yttersta för att du ska uppleva övergången så smidig som möjligt. 

Vi har också tagit fram ett material i pdf-form som cirkelledaren kan ha framför sig vid cirkelträffarna som en hjälp för minnet, detta finner du här!

Kommer det vara värt besväret?

Som ett omställningsstöd för er som nu använder er av papperslista kommer vi tillfälligt höja kostnads­ersättningen med 150 kr per arrangemang (studiecirkel och annan folkbildningsarrangemang) som rapporteras via e-lista under 2020. För att detta ska gälla måste cirklarna som startar i januari och efter sommaren vara regi­stre­rade som e-lista samt slutföras och signeras som e-lista.

Vad är nästa steg?

Kontakta din verksamhetsutvecklare direkt och meddela att du vill ha en e-lista istället för papperslista. Då kommer du få inloggningsuppgifter till narvaro.abf.se, varifrån du hanterar rapporteringen.

Sist men inte minst: Vi finns här för att stötta och hjälpa er, och det finns inga dumma frågor. Ring, maila eller besök oss så hjälper vi er med övergången! Adresser till våra kontor samt kontaktuppgifter till verksamhetsutvecklarna hittar du här!

Vänliga hälsningar
ABF i Uppsala län

Växel: 010-199 04 40
E-post: info.uppsala@abf.se