Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsutvecklare ABF i Uppsala län

Publicerad

Nu söker vi på ABF i Uppsala län en verksamhetsutvecklare till vår folkbildningsverksamhet med inriktning mot samarbete med lokalt föreningsliv i Tierps kommun och Älvkarlebys kommun. I den här rollen kommer du både att få ansvara för redan existerande löpande verksamhet i de två kommunerna och vara en viktig del i utvecklingen av ny verksamhet och nya samarbeten.

Tjänsten 
Du ansvarar för att planera, starta, marknadsföra, genomföra och avsluta studiecirklar, workshops och föreläsningar i samarbete med våra medlems- och samverkansorganisationer tex PRO, Hyresgästföreningen, föreningar inom kultur och funktionsrätt. Tillsammans med föreningarnas representanter identifierar du vilka utmaningar och målsättningar de står inför och hur de tillsammans med ABF kan ta nästa steg i sitt föreningsarbete. Arbetet handlar också om att skapa och vårda kontaktnät över kommunerna och våra medlems- och samverkansorganisationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är: 

  • Utveckla och planera föreningars verksamhet utifrån riktlinjer och fastställda mål
  • Bokning av lokaler och andra praktiska göromål förknippat med genomförande av verksamheten
  • Löpande kontakt med cirkelledare till exempel vid rekrytering, lönehantering och materialbeställning 
  • Inrapportering och systematisering av verksamhet i våra databaser


Din kompetens och bakgrund 

  • Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. 
  • Erfarenhet från ideell sektor och föreningsliv (meriterande)

Du är en handlingskraftig person med mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga att förverkliga idéer och du får saker gjorda. Du är självgående, duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter i rätt steg för att nå dina mål i tid. Du är pedagogisk och har lätt för att formulera dig på ett professionellt och för sammanhanget korrekt sätt i mejl och telefon samt beskriva regelverk och bestämmelser tydligt och konkret.

Du tar stort ansvar för både ditt eget och det gemensamma arbetet i avdelningen. 

Att stå bakom arbetarrörelsens grundläggande värderingar, ha hög integritet samt ett professionellt och medmänskligt förhållningssätt är självklart för oss. 

Anställningsform 
Anställningen är en tillsvidareanställning om 100% med två placeringsorter: Tierp och Älvkarleby. Uppdelningen mellan de två görs i samarbete med överordnad och anpassas efter verksamhetens behov. 

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en spännande roll där du arbetar med Sveriges största studieförbund. Vi är en arbetsplats som strävar efter att göra skillnad varje dag med så effektiva medel som möjligt. Vi har schyssta arbetsvillkor enligt kollektivavtal med Handels, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.  

Ansökan
Din ansökan med personligt brev, och CV vill vi ha senast den 12 december till agnes.jonsson@abf.se Vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden är slut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten kontakta ordförande Agnes Jonsson, agnes.jonsson@abf.se eller 0702-23 36 59

Facklig representant: Christian Börjesson. Kontaktuppgifter: 010–199 04 41, christian.borjesson@abf.se