Hoppa till huvudinnehåll

Covidinformation 211215

2021 var ytterligare ett märkligt år i allas vår historia och snart kommer vi in i 2022 som vi hoppas ska innebära ytterligare en lättnad av pandemin och ett folkbildningsarbete som mer liknar det vi alla är vana vid. Ändå verkar det nu som om Coronasmittan, nu med namnet Omikron, mer och mer tar över världen och att vi nu återigen befinner oss i ett läge med restriktioner och olika rekommenderade steg av rekommendationer.

Just nu befinner vi oss i ett läge där vi alla behöver tänka på en del saker.
Det kan man läsa mer om här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/december/nya-atgarder-for-att-begransa-spridning-av-covid-19/

(Om du själv vill prenumerera på nyheter om pandemin, anmäl din e-postadress här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/prenumerera/ )

På ABF Jämtland Härjedalen fortsatte vi hålla kvar en del åtgärder även när restriktionerna släpptes upp mer i slutet av september.
Vi bad besökare till expeditionerna att boka tid med den ABF-are de ville träffa så att vi skulle kunna boka in större möteslokaler, vi fortsatte uppmana till att hålla avstånd i våra lokaler och i ABF-husets verksamhetslokaler höll vi fortsatt en reducerad möblering för att underlätta detta.
Vi lät handspriten stå framme, uppmanade till handtvätt och ville såklart inte att någon skulle besöka oss om det var så att de kände minsta symptom.
Vi pausade planerna på att öppna receptionen fram tills årsskiftet.
Eftersom personalens arbetsmiljö upplevdes ha blivit bättre då de hade arbetat en del hemifrån och eftersom vi ville undvika trängsel på våra arbetsplatser så var det ytterligare en sak vi fortsatte med:  Att den personal som har den typen av arbete som går att utföra hemifrån även fick möjligheten att göra det två dagar varje vecka.
Vänligen observera: Detta gör det ännu viktigare att boka tid med den ABF-are man vill träffa eftersom det varierar över veckorna vilka dagar de är på plats.

Nu vet vi inte om det kommer bli fler restriktioner och förhållningsregler. Smittan ökar i många länder, så även i Sverige. Tidigare så hoppades vi kunna köra mer som vanligt igen efter årsskiftet, men nu känns det väldigt osäkert.
Vi kommer att fortsätta som vi har gjort nu ytterligare ett tag efter årsskiftet för att se om smittan ökar ännu mer. Utöver det kommer vi givetvis att ta de nya restriktioner som kommer på allvar och genomföra det vi måste göra för att bromsa smittspridningen.
Vi är rädda om er och om varandra!

ABF Jämtland Härjedalen vill verkligen vara en trygg plats för alla människor. Det innebär att vi tar pandemin på största allvar och att vi gör allt vi kan för att motverka smittspridning vilket vi vet att alla ni, våra fantastiska deltagare, cirkelledare och besökare i våra lokaler också gör!

Tack för att ni hjälper till att bromsa smittspridningen och för att ni visar andra omtanke.
Ta hand om er så kör vi folkbildning lite mer som vanligt som före pandemin så fort vi får möjlighet. Fram till dess folkbildar vi oss på det sätt som går och vi jobbar på här för att fungera som ett bra stöd för er alla i er folkbildningsverksamhet!

Allt gott önskar personalen vid ABF Jämtland Härjedalen