Hoppa till huvudinnehåll

Covid-information hösten 2021

Publicerad

Hösten 2021 på ABF Jämtland Härjedalen – hur blir den?Vi alla vill givetvis börja ses och folkbilda oss tillsammans igen. Därför kan vi glädjande nog berätta att ABF-huset på Midgårdsgatan 8 (med parkering på Storsjötorg längs Bangårdsgatan) låser upp dörrarna och öppnar – med yttersta försiktighet – måndag 6 september 2021.

Övriga kontorslokaler hålls fortsatt stängda, men personalen har givetvis möjlighet att boka in möten om det känns bra att träffas fysiskt och det inte finns risk för smittspridning.

Till att börja med kommer vi hålla receptionen stängd.
ABF-huset är endast delvis bemannat då en större del av personalen arbetar hemifrån fram till och med sista september till att börja med.
Möten eller önskemål om hjälp som resulterar besök i ABF-huset bokas in via telefon och mail så att vi undviker spontanbesök ytterligare en liten tid. Det ger oss dessutom möjlighet att boka in ett större rum att mötas på än vad kontoren erbjuder!

Eftersom pandemin inte är över ännu så måste vi verkligen tänka på varandra, både personalen i våra lokaler och givetvis alla deltagare, cirkelledare samt föreningsmänniskor som vi har turen att få göra folkbildning tillsammans med.

För att detta ska fungera enkelt och smidigt så ber vi er om följande:

  • Fortsätt hålla er hemma om ni uppvisar minsta symptom på sjukdom – oavsett om det är symptom på Covid eller för den delen magsjuka!
  • Visa med fördel vaccinationsintyg vid studiestart eller om du ska på möte i huset.
  • Fortsätt att tvätta händerna vid besök i huset och använd dig även av den handsprit som står utplacerad.
  • Golvmarkeringar för att lättare hålla avstånd har vi behållit just för att underlätta..
  • .. likaså är pandemi-möbleringen i ABF-huset kvar som den har varit nu:
    Med utmätta avstånd och reducerat antal platser.
    Vi ber er om att inte möblera om i lokalerna, det handlar om att vi ska fortsätta hålla avstånd!

Givetvis vet vi ännu inte om det blir ytterligare smitta i samhället nu efter sommaren. För tillfället har ju smittan i regionen ökat en del, men inga ytterligare eller skärpta restriktioner har ännu kommit.
Vi hoppas att det är nu det börjar vända tillbaka till ett samhälle som är lite mer som vi är vana vid sedan tidigare och vi hoppas att vi ska kunna ha öppet om än under försiktiga former.
Vi ser gärna att vi alla hjälps åt för att göra ABFs lokaler till trygga lokaler som inte driver smitta utan där vi alla får möjlighet att träffas under kontrollerade former igen!

Med de varmaste hälsningar önskar vi er alltså återigen, om än med försiktighet, välkomna tillbaka till ABF-huset i Östersund!

/Personalen genom Eva Malm, ombudsman ABF Jämtland Härjedalen