Hoppa till huvudinnehåll

Riktlinjer i ABF Jämtland Härjedalens kontorslokaler hösten 2020

Publicerad

Vi på ABF Jämtland Härjedalen förstår att det är många som känner sig otrygga i den här pandemin. Vi vill att ABF Jämtland Härjedalen ska vara – och kännas – som en trygg plats för alla människor, därför ber vi er att följa de riktlinjer som finns uppsatta här så länge pandemin håller Sverige i sitt grepp.
Dessa riktlinjer kan komma att uppdateras, vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens riktlinjer och bestämmelser vilka ändras utefter tid.

Viktigt är dock att ni, som deltagare i verksamheterna, som medlemmar i föreningar och övriga organisationer som samarbetar med oss på ABF Jämtland Härjedalen tar kontakt om det är något ni vill att vi ska förändra eller förtydliga så att ni alla kan känna att ABF är den trygga plats vi har ambitionen att vara.
Ni är viktiga för oss, det ni tänker, känner och vill är väldigt viktigt för oss, så är det några tveksamheter eller någon oro så hör gärna av er via mail till ombudsman Eva Malm på
eva.malm@abf.se så tar jag kontakt med dig/er!

För att kunna säkerställa att ABF Jämtland Härjedalen är en trygg plats för alla människor ber vi er i föreningarna och er som deltar i verksamhet i våra lokaler eller kommer för att möta personal att tänka på följande:

 • Vid minsta symptom på sjukdom så måste du stanna hemma till dess att du har varit helt symptomfri i minst två dagar.
 • När du kommer till ABF Jämtland Härjedalens kontorslokaler så står det en flaska med handsprit vid entrén. Använd den!
 • Då du kommer till ABF Jämtland Härjedalens lokaler är det bra om du, så fort du kommer, går och tvättar händerna grundligt.
  Tänk på att använda tvål, tvätta tummar, ovansida händer, handleder och mellan fingrarna samt använd varmt vatten för att skölja bort att tvål ordentligt före du torkar händerna.
 • Om du behöver hosta eller nysa, vänd dig bort från andra människor och hosta eller nys i armvecket.
 • Kom ihåg att tvätta händer med jämna mellanrum under tiden du vistas i våra lokaler.
 • När du befinner dig i våra lokaler så ber vi dig att du försöker hålla en distans på två meter till de du har i din närhet.
 • Undvik att hälsa genom att ta i hand eller kramas. Givetvis är det trevligt, men just nu måste vi hålla avstånd av omsorg om varandra!
 • Anpassa gärna storleken på studiegrupperna så att ni kan genomföra verksamhet med distans.
 • Kom ihåg att det även finns goda tekniska lösningar som vi på ABF Jämtland Härjedalen kan hjälpa er med som tex. digitala studiecirklar.

 

 • Vid möten med personal så ber vi er på samma sätt hålla en viss distans.
 • Med fördel bokas möten så att personal har möjlighet att boka in ett samtalsrum då kontoren inte är så pass stora att distans kan garanteras.
  (Vi tycker om er, men vi är rädda både om er och om personalen på plats!)

 

Det är en annorlunda situation vi befinner oss i nu, men vi ber er att följa de riktlinjer vi har så att vi har möjligheten att vara en trygg plats i en ganska otrygg tid som oroar många människor.

Vi ser fram emot att göra verksamhet utifrån de förutsättningar som finns framöver tillsammans med er. Kom ihåg att det nästan inte finns någonting som är omöjligt utan det mesta går att lösa om vi gör det tillsammans och kom ihåg:

Har ni några frågor eller känner oro över något, så hör av er!

Vänligen, personalen på ABF Jämtland Härjedalen genom Eva Malm, ombudsman.