Hoppa till huvudinnehåll

Poddteater 16

Poddteater 16 är ett projekt finansierat av Allmänna arvsfonden, med Teater 16 som projektägare. ABF Kronoberg är en av samarbetsparterna i projektet, det innebär bland annat att ABF Kronoberg sitter med i styrgruppen.

Poddteater 16 är ett projekt finansierat av Allmänna arvsfonden, med Teater 16 som projektägare. ABF Kronoberg är en av samarbetsparterna i projektet, det innebär bland annat att ABF Kronoberg sitter med i styrgruppen. 

Syftet med Poddteater 16 är att vara de ungas röst, idén kommer från radioteatern men med förnyat format och vidgade gränser. Poddteater kan vara traditionell radioteater, ljudsatt poesi, dokumentärer, egna berättelser, ljudexperiment, temaprogram, musik och mycket mer. Det gemensamma är ljudinspelning. Poddteater är teater som inte syns utan bara hörs, det väcker känslor och ger åhöraren möjlighet att skapa egna bilder. Poddteater kan vara lång, kort, stor eller liten. Inom poddteater ges möjlighet att arbeta i grupp gemensamt eller självständigt i egen takt. Det finns möjlighet att arbeta i kontrollrum vid mixerbord som tekniker, spela in och skapa ljudeffekter, stå vid mikrofonen i inspelningsrummet och spela in teater eller musicera. Det finns möjjlighet att skriva manus, poesi, sångtexter och berättelse hemma eller hos oss i Studio 16. Poddteater passar för alla som vill uttrycka sig kreativt och göra sin röst hörd, för dem som söker sociala sammanhang eller för dem som vill arbeta ensam. 
Poddteater blir vad man gör det till, projektet utvecklar metoder för att arbeta med poddteater på ett seriöst och lustfyllt sätt.
Under projektet Poddteater 16 kommer metoden att spridas via minst en nationell metodkurs. 

Läs mer och lyssna på projektets poddar. 

Samverkansparter i projektet Teater 16: 
ABF Kronoberg
Audiorama 
Amatörernas Riksförbund 
BAM! Boddy-Art-Mind 
Ideell Kulturallians 
Ljungby kommun/socialförvaltningen 
Region Kronoberg/habiliteringen 
Riksteatern Barn & Unga 
Ung Teaterscen