Hoppa till huvudinnehåll

Digital folkbildning

Det finns många olika sätt att göra folkbildningen i din förening eller studiegrupp digital. Här ger vi på ABF Södra Småland våra bästa tips för att sätta igång med studiecirklar och kulturprogram på distans.

Digital studiecirkel på distans 

Det går utmärkt att ha studiecirklar på distans. Vi på ABF Södra Småland kan hjälpa dig att göra om en befintlig studiecirkel eller starta upp helt ny digital folkbildning! Vi kan även erbjuda fortsättningsutbildning i digitala studiecirklar för cirkelledare.  

 

Tips! 

 

Digitala kulturarrangemang

Tips! 

 

Verktyg för digital folkbildning 

Det viktigaste är att välja ett verktyg som du är bekväm med och som andra har eller kan få tillgång till. Om deltagarna behöver ladda ner programvara före, meddela det i god tid. Testa programmets funktioner innan mötet, se till att ljud och bild fungerar.  

  • Verktyg för cirklar/möten: Microsoft Teams, Skype.  

  • Verktyg livesändning: Youtube, Facebook live. 

  • Övriga verktyg (omröstningar och forum): MentimeterVoteIT, Google Forms, Facebook groups 

Läsa mer om alla dessa verktyg här. 

 

Som cirkelledare i ABF har du möjlighet att använda verktyget Microsoft Teams som studierum för cirklar och möten. Kontakta din verksamhetsutvecklare för att få hjälp med att komma igång! 

Lathundar 

 

Efter studiecirkeln eller kulturarrangemanget 

Rapportera verksamheten via e-lista. Prata med din kontaktperson på ABF Södra Småland om du har några frågor. Du når oss även på sodra.smaland@abf.se eller telefon 0470-70 07 90.  

Sist men inte minst: Dela med er av goda exempel till era kollegor, vänner och andra folkbildare. Tillsammans kan vi lära oss de smidigaste och roligaste sätten att hålla distanscirklar!