Hoppa till huvudinnehåll

Kompisförmedlingen söker kompisar!

Publicerad

Projektet Kompisförmedlingen vänder sig till målgruppen barn och ungdomar i åldern 13-24 år med någon form av neuropsykiska funktionsnedsättningar. Vi söker nu dig som kan tänka dig att arbeta som Kompis i Kompisförmedlingen.

Vi söker nu dig som kan tänka dig att arbeta som Kompis till våra deltagare i projektet Kompisförmedlingen.

 ABF Södra Småland startade den 1 december 2017 det treåriga projektet Kompisförmedlingen, vilket är finansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektet går ut på att skapa en plattform, metod och arena som unga eller unga vuxna med lång skol- eller arbetsmarknadsfrånvaro kan använda sig av för att gå från utanförskap till gemenskap.

 Projektet vänder sig till målgruppen unga och unga vuxna i åldern 13-24 år med någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som bor i Växjö, Alvesta, Tingsryd och Uppvidinge kommun och som isolerat sig.

 En Kompis har som uppgift att jobba mot en, eller flera deltagare, i projektet Kompisförmedlingen.

 Arbetet som Kompis innebär att man, över tid, bygger upp en tillitsfull relation till deltagaren och tanken att ni tillsammans ska gå från utanförskap till en gemenskap där deltagarens behov alltid står i centrum.

 De Kompisar som arbetar i Kompisförmedlingen matchas mot deltagare, efter kartläggning, för att man ska passa så bra ihop som möjligt personmässigt men också gällande intressen.

 Arbetsuppgifter:

- träffa deltagaren/deltagarna du blir matchad med. Detta kommer/kan göras genom att träffa dem hemma, via sociala medier, textkommunikation eller aktiviteter utanför hemmet.

- kontinuerlig kontakt via fysiska möten och textkommunikation, varje vecka.

- vara stöd/mentor för deltagarna kring rent praktiska vardagsaktiviteter och träffar ni genomför.

- successivt under projektet få förutsättningar för att kunna hålla egna aktiviteter med målgruppen, vilka är tänka kunna fortsätta även efter projektslut.

- dokumentera framgångar och fallgropar under projektets gång och rapportera.

 Alla som blir erbjudna timanställning kommer innan uppdrag påbörjas att gå en grundutbildning som genomförs av ABF Södra Småland.

Alla som arbetar i Kompisförmedlingen erbjuds under projektets gång kontinuerliga utvecklingsmöten tillsammans med verksamhetsledare och övriga Kompisar. Utdrag från polisens belastningsregister krävs för att få en timanställning.

 Det är en fördel om du har körkort, inte ett krav. Du måste dock kunna ta dig hem till deltagaren.

 Kompisförmedlingen söker, anställer och utbildar Kompisar löpande under projekttiden.

Självklart delar du arbetarrörelsens värderingar!

Välkommen med din ansökan och dina ev frågor till:

Lena Klarefelt, Verksamhetsledare i Kompisförmedlingen

Telefon direkt: 0470-703 555

Mobil: 0722-010 916

Växel: 0470-700 790

lena.klarefelt@abf.se